Klar på rekordtid: Nu bliver E45-strækning sekssporet

Der bliver mindre kamp om asfalten på motorvej E45 mellem Aarhus og Skanderborg, når et ekstra nordgående spor åbner 25. september. Om et par uger er det ekstra sydgående spor også klar. Dermed er strækningen fremover sekssporet. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Klar på rekordtid: Nu bliver E45-strækning sekssporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af den kommende uge bliver strækningen mellem Aarhus og Skanderborg udvidet til seks spor. Entreprenøren vender dog tilbage i 2019 for at lave asfaltarbejde.

AARHUS: Hvis du er en af dem, der styrer bilen ud på E45 i myldretidstrafikken, har du med stor sandsynlighed prøvet at sidde i kø på strækningen mellem Aarhus og Skanderborg.

Trafikken på strækningen er siden 2010 steget med mere end 25 procent, og fra på tirsdag får bilisterne mere plads at boltre sig på.

Vejdirektoratets udbygning af Østjyske Motorvej afkørslerne Skanderborg S og Aarhus S nærmer sig nemlig sin afslutning i denne omgang. Fra tirsdag morgen 25. september har trafikanterne tre spor i nordgående retning, og et par uger senere følger tre spor i sydgående retning.

Hastigheden bliver 130 km/t på strækningen frem til Aarhus S.

Entreprenør vender tilbage i 2019

Udbygningen af den jyske rygrad fra fire til seks spor gik i gang i januar, og entreprenøren har de seneste måneder arbejdet på højtryk med at færdiggøre E45.

- Nu er vi snart i mål med udbygningen, og det er gået stærkt. Normalt tager det et par år at udbygge en motorvej af nogenlunde samme længde, men på denne strækning har vi været begunstiget med en bred midterrabat, som har betydet, at vi har kunnet udbygge motorvejen på rekordtid, siger projektleder i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen.

- Trafikanterne får det ekstra spor i nordgående retning nu, men må vente endnu et par uger på det ekstra spor i sydgående retning. Trafikanterne har de ekstra spor til låns, indtil asfaltsæsonen går i gang i foråret 2019. Så kommer vi tilbage på motorvejen for at lægge det sidste slidlag, så kørekomforten også bliver god. Men foreløbigt kan trafikanterne nyde den ekstra plads på motorvejen. Slidlaget på strækningen lægges først i 2019.

Da arbejdet gik i gang, lavede Vejdirektoratet denne video, hvor udbygningen bliver forklaret og visualiseret:

Klar på rekordtid: Nu bliver E45-strækning sekssporet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce