Køres der for stærkt på din vej? Bestil en betjent på nettet

Hvis der køres for stærkt på din lokale vej, kan du nu bestille en færdelskontrol via få klik på nettet. Foto: Mads Claus Rasmussen

Køres der for stærkt på din vej? Bestil en betjent på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan du med få klik "bestille" en betjent, hvis du har forslag til færdselskontrol eller en særlig forebyggende indsats i lige netop dit område.

AARHUS: Bliver der kørt for stærkt på landevejen foran dit hus? Vil din lokale grundejerforening gerne blive klogere på, hvordan man indbrudsikrer jeres hjem? Eller afholdes der et større arrangement i byen, som I godt kunne tænke jer politiets tilstedeværelse ved?

Med en ny hjemmeside kan du nu med ganske få klik bestille en betjent til færdsels- og forebyggende indsatser.

- Det skal være nemt og hurtigt for borgere at få kontakt til politiet, hvis man gerne information, hjælp og vejledning, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en pressemeddelelse.

"Bestil en betjent" har i lang tid fungeret i Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, og derfor udbreder man det nu til en national platform:

- Vi ser 'bestil en betjent' som en investering i borgernes tryghed, fordi vi skaber en platform, der giver endnu bedre muligheder for at kontakte politiet direkte med et ønske eller en konkret bekymring, siger Jens Henrik Højbjerg.

Bestil en betjent
Du kan anmode politiet om tre forskellige ting:
  • Færdselskontrol: Hvis man oplever, at der køres for hurtigt på en strækning eller vurderer behov for en knallertkontrol, kan man anmode politiet om at gennemføre en færdselskontrol på stedet.
  • Foredrag: Man kan anmode politiet om at holde et foredrag, eksempelvis om kriminalitet lokalområdet, hvordan man bedst sikrer sig mod indbrud, it-kriminalitet, tricktyveri og så videre.
  • Tilstedeværelse ved et større arrangement: Er man arrangør af et større arrangement eller begivenhed, kan man anmode politiet om at komme og være til stede.

Ring 112 ved alvorlige situationer

"Bestil en betjent" gik så småt i gang 13. december, og siden da har man allerede haft 116 bestillinger, hvoraf langt størstedelen er på færdelskontroller.

Politiet forventer, at antallet af bestillinger vil stige væsentligt. Dels på baggrund af den foreløbige interesse og dels i takt med, at borgerne bliver mere bevidste om ordningen.

Man bestiller en betjent via www.politi.dk/bestilenbetjent. Her findes 'bestil en betjent' som en genvej på forsiden eller under menupunktet selvbetjening.

Det er stadig muligt at tippe politiet via forsiden af politi.dk.

Drejer det sig om en akut situation, kan - og skal - man stadig ringe 112 eller 114.

Køres der for stærkt på din vej? Bestil en betjent på nettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce