Kom med i arkivet: Kendisser i bordel-sag, en hurtig kronprins og en motorvej på vej

Erik Damgaard og Anni Fønsby. Arkivfoto

Kom med i arkivet: Kendisser i bordel-sag, en hurtig kronprins og en motorvej på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

E-AVIS: Århus Stiftstidendes digitale arkiv, som abonnenterne også har adgang til, rummer en guldgrube af artikler, der ofte kan sætte dagens debat i perspektiv.

Vi har set på, hvad der var på dagsordenen i begyndelsen af april for 10, 25 og 50 år siden.

2009 - Kendis-pars rufferisag trak spor til Hasselager
For 10 år siden

Aarhus-forstaden Hasselager trak overskrifter i april for 10 år siden.

Bordeller og private adresser blev ransaget under en koordineret, landsdækkende politiaktion. Adresser i Kokkedal, København, Ringsted, Odense, Aabenraa, Kolding, Vejle, Randers, Kolind og Hasselager fik torsdag 16. april klokken 12 besøg af politiet.

Beboere i området omkring Hasselager Stationsvej fortalte til Århus Stiftstidende, at de året før så en mand, der lignede Erik Damgaard på en prik, bære en stol ind i bordellet 'Mens Best Choice' på Hasselager Stationsvej 15. Politiet var i forbindelse med torsdagens ransagninger i rufferisagen mod Anni Fønsby og Erik Damgaard også på besøg på en adresse i netop Hasselager.

Hverken Østjyllands Politi eller Fyens Politi, som ledte efterforskningen i sagen, ønskede at udtale sig.

Dagen efter kunne Århus Stiftstidende imidlertid fortælle, at erhvervsmanden Erik Damgaard var sigtet for medvirken til rufferi. Han havde blandt andet været med til at købe møbler ind til og istandsætte et bordel i Hasselager, lød sigtelsen mod ham.

Ud over bordellet i Hasselager skulle Erik Damgaard også have medvirket til at indrette bordeller i Randers og Odense. Ligeledes skulle han have holdt møder med revisorer og advokater og rådgivet om finansieringen af et bordel i København.

1994 - Kronprinsen klarede 1900-stafetten i imponerende tid
For 25 år siden

Det er ingen hemmelighed, at du skal stå tidligt op, hvis du skal løbe fra kronprins Frederik - medmindre da at kronprinsen døjer med knæ- eller rygproblemer.

Dem var der ingen af i april 1994, da tronfølgeren deltog i 1900-stafetten, hvor han løb på holdet for studerende fra Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet. Han kom derfor gennem de 10 kilometer i en meget flot tid. 42,02 minutter stod uret på, da kronprinsen løb over stregen og efterfølgende forklarede, at han var i god træning.

- Jeg forsøger at træne 40-50 kilometer hver uge, sagde han til Århus Stiftstidendes udsendte, men måtte dog indrømme, at den kolde modvind, han løb ind i undervejs, ikke føltes specielt sjovt.

Løbet foregik dagen efter dronning Margrethe var blevet fejret, men kronprinsen afviste, at han måtte fuldføre med tømmermænd.

- Ingen tømmermænd, men det var hårdt at skulle op klokken 9 i morges og så vente på at komme til at løbe.

1969 - Motorvej øst eller vest om Brabrand Sø?
For 50 år siden

Der er næppe meget, der sætter sindene mere i kog end planlægningen af nye motorveje. De fleste vil gerne have vejen tæt på, men ikke i baghaven.

En sådan debat kørte for 50 år siden, da motorvejen forbi Aarhus skulle planlægges. Der var egentlig truffet beslutning om at føre vejen øst om Brabrand Sø, men det syntes sognerådene i Brabrand-Årslev, Åby og Hasle ikke om. I de områder var man bange for blive delt i to områder af den kommende motorvej, hvorfor man ønskede at flytte linjeføringen om på den vestlige side af søen.

Aarhus Kommune var imidlertid tilhænger af linjeføringen øst om Brabrand Sø og Venstres Trafikminister Ove Guldberg ville ikke være med til ændringer, så længe Aarhus var imod.

Som bekendt endte det hele med lidt af hvert. I første omgang blev motorvejen anlagt ind til Viby. Først 25 år senere - i 1994 - blev motorvejen forbi Aarhus åbnet. Og den endte som bekendt med at gå vest om Brabrand Sø.

Mon ikke hovedparten af de, der i dag bor i Åby og Hasle, er meget godt tilfredse med den beslutning? Den oprindelige løsning havde giver mange en motorvej i baghaven, og det er der ikke mange der ønsker.

Søg selv - sådan kommer du i arkivet

Som abonnent på Århus Stiftstidende har du også adgang til dagens e-avis. Og når du er inde på den kan du bladre tilbage i samtlige de aviser, vi har udgivet i bladets 225-årige historie. Samtlige er skannet ind og ligger som e-aviser.

Du kan både finde frem til en bestemt avis ved at søge på datoen.

Men du kan også søge artikler om bestemte emner eller personer frem i både artikler og annoncer. Hvis du vil det, så kan vi anbefale at være specifik i søgningen. Hvis du for eksempel søger på Ceres Top, så får du alle de sider, hvor afarter af ordene Ceres og Top optræder. Det kan være Ceres i en annonce og en artikel om Pontoppidan på samme side. Så prøv med citationstegn "Ceres Top" i stedet - så søger den kun på den eksakte formulering.

Hvis du gerne vil kigge med i arkivet men ikke har adgang, så er indgangsbilletten såre billig: For 49 kroner kan du prøve avisen og søge ubegrænset i arkivet i en måned. Se mere om tilbuddet på stiften.dk.

Kom med i arkivet: Kendisser i bordel-sag, en hurtig kronprins og en motorvej på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce