Kom med i arkivet: Udsigt til supersygehus, katamaranfærger og et helikopter-scoop

Skejby Sygehus frisk fra tegnebrættet, mens forventningerne var lige så høje som de centrale bygninger. Siden blev der skåret ned på økonomien og projektet.

Kom med i arkivet: Udsigt til supersygehus, katamaranfærger og et helikopter-scoop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

E-AVIS: Århus Stiftstidendes digitale arkiv, som abonnenterne også har adgang til, rummer en guldgrube af artikler, der ofte kan sætte dagens debat i perspektiv.

Vi har set på, hvad der var på dagsordenen i begyndelsen af april for 10, 25 og 50 år siden.

2009 - Goddag supersygehus

Det første spadestik skal tages i oktober.

Det besluttede forretningsudvalget i Region Midtjylland, da det i april 2009 reelt satte gang i den stadig igangværende udbygning af Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Der blev reserveret en halv milliard kroner til første etape. Den bød på blandt andet indkøb af nye strålekanoner, en flytning af centeret for børn og voksne med vejrtrækningsproblemer samt en om- og tilbygning af Intensivafdelingen på Skejby Sygehus.

I beslutningen indgik også den famøse sterilcentral, der de seneste par år har giver besvær for læger og sygeplejersker. Ifølge Århus Stiftstidende fra onsdag 15. april 2009 udløste ombygningen af Intensivafdelingen et flytning af sterilcentralen.

Avisen fortæller også, at regionspolitikerne traf en modig beslutning. Regeringen havde kun givet et foreløbet tilsagn om penge til arbejdet, men på grund af blandt andet påtaler af arbejdsforholdene fra Arbejdstilsynet var det nødvendigt at gå i gang.

Et år senere gik det faktisk galt med projektets økonomi. Det skete, da budgettet for det samlede byggeri af supersygehuset styrtdykkede fra 9,7 til 6,4 milliarder kroner efter en kovending i den daværende regering.

1994 - Nye færger til Ebeltoft
For 25 år siden

Molslinjens færgedrift i Ebeltoft har været omdrejningspunkt for talrige dramaer.

Et af dem kom i april 1994, da der var planer om at købe to nye katamaranfærger og to nye fragtfærger til sejlads mellem Djursland og Odden.

Torsdag 14. april 1994 berettede Århus Stiftstidende om en kommende generalforsamling i det daværende selskab bag Molslinjen. Det var selskabet DifkoLXII, og generalforsamling skulle finde sted midt i maj i Bellacentret i København.

De nye katamaranfærger var udset til at sejle hver time med passagerer og personbiler mellem Ebeltoft og Odden.

Og de to fragtfærger med plads til 60 lastvognstog ville sejle hver anden time.

I dag har Molslinjen kun afgange mellem Ebeltoft og Odden i perioden fra påske til efterårsferien, og det tidligere domicil på havnen i Ebeltoft er flyttet til Aarhus.

1969 - Helikopter i luften
For 50 år siden

Fra Aarhus til København på mindre end en time.

Med det slagnummer blev der i april 1969 præsenteret en plan om helikopterflyvninger med passagerer mellem Aarhus og hovedstaden.

Tirsdag 15. april fortalte Århus Stiftstidende om projektet, der dagen før blev præsenteret under et arrangement i Hotel Marselis. Ved den lejlighed var det blandt andet muligt at få ture i en helikopter - en amerikansk Bell produceret på licens i Italien.

Ideen var at få virksomheder og erhvervsfolk med i et interessentskab til drift af helikopterruten. Men det skulle også være mulighed for, at andre kunne leje helikopteren for 1.200 kroner.

Der var tale om Danmarks første kommercielle helikopter, og den skulle lande på en plet i nærheden af havnen i Aarhus.

Søg selv - sådan kommer du i arkivet

Som abonnent på Århus Stiftstidende har du også adgang til dagens e-avis. Og når du er inde på den kan du bladre tilbage i samtlige de aviser, vi har udgivet i bladets 225-årige historie. Samtlige er skannet ind og ligger som e-aviser.

Du kan både finde frem til en bestemt avis ved at søge på datoen.

Men du kan også søge artikler om bestemte emner eller personer frem i både artikler og annoncer. Hvis du vil det, så kan vi anbefale at være specifik i søgningen. Hvis du for eksempel søger på Ceres Top, så får du alle de sider, hvor afarter af ordene Ceres og Top optræder. Det kan være Ceres i en annonce og en artikel om Pontoppidan på samme side. Så prøv med citationstegn "Ceres Top" i stedet - så søger den kun på den eksakte formulering.

Hvis du gerne vil kigge med i arkivet men ikke har adgang, så er indgangsbilletten såre billig: For 49 kroner kan du prøve avisen og søge ubegrænset i arkivet i en måned. Se mere om tilbuddet på stiften.dk.

Kom med i arkivet: Udsigt til supersygehus, katamaranfærger og et helikopter-scoop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce