Kommunen vil alligevel selv bruge Dokk1-lokaler

De private firmaer bor til leje på øverste etage. Men den vil kommunen selv overtage, når lejemålene løber ud i 2027 og 2033, foreslår borgmesterens afdeling. Foto: Michael Svenningsen

Kommunen vil alligevel selv bruge Dokk1-lokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Private firmaer, der lejer sig ind på Dokk1, skal opsiges i 2027 og 2033, foreslår borgmesterens afdeling, der vil flytte ekstra 270 kommunale medarbejdere ind på Dokk1.

AARHUS: Borgmesterens afdeling foretager nu en vending i sagen om den ulovlige erhvervsudlejning på Dokk1. Frem for som varslet og vedtaget i budgetforliget for 2018 at ville sælge de lokaler, der i dag lejes ud til private firmaer, vil kommunen selv overtage lokalerne, når de nuværende lejekontrakter udløber i 2027 og 2033.

Det foreslår borgmesterens afdeling byrådet, der skal behandle sagen 23. maj.

Økonomi- og Indenrigsministeriet krævede i september 2015 at kommunen lovliggjorde Dokk1 enten ved at sælge det overskydende areal eller ved selv anvende det.

1. januar 2017 indgik kommunen lejekontrakter med to firmaer DLA Piper og Trifork om i alt 6.500 kvadratmeter på henholdsvis 15 og 10 års lejemål.

Først sælge - nu beholde

I september 2017 meddelte kommunen ministeriet, at man nu indledte arbejdet med at sælge en del af Dokk1 som ejerlejlighed. Samtidig blev forligspartierne bag budget 2018 på forslag fra De Konservative enige om, at der skulle udarbejdes et beslutningsgrundlag for udbud af niveau 3 i Dokk1.

Efter artikler i Århus Stiftstidende i februar 2018 om at ulovlighederne fortsatte på Dokk1, og at kommunen har misinformeret ministeriet om antallet af kvadratmeter, der lejes ud, krævede ministeriet i marts 2018 svar fra kommunen om, hvor mange kvadratmeter, der lejes ud privat, og hvor mange kommunen selv anvender. Og man krævede et klart svar om, hvad planerne er med et salg.

Kommunen har fået udsættelse på svarfristen og mandag blev magistraten præsenteret for borgmesterens forslag om nu at gå bort fra et salg og i stedet lade kommunen selv anvende lokalerne. I magistraten tog Venstre og Konservative forbehold for forslaget.

Konkret foreslår borgmesteren at lade lokalerne på Dokk1 overgå til kommunale aktiviteter i takt med at lejemålene udløber. Det sker for to lejemåls vedkommende i 2027 og 2033.

Kommunal strategi at samle

Forslaget harmonerer med kommunens strategi om at samle kommunens administrative medarbejdere i færre og større bygninger, da det vurderes at give en bedre og billigere drift, lyder det fra borgmesterens afdeling.

Ifølge forslaget vil kommunen øge antallet af kommunale medarbejdere på Dokk1 med 270 ansatte - fra nuværende cirka 350 til 620 ansatte. Det skal ske ved at samle Fælles Service, som varetager IT strategi og drift, Indkøb og Udbud, Lønområdet, Økonomi, Fælles ledelsesinformation og Kørselskontor m.v. i Dokk1. De bor i dag i eksterne lejemål eller kommunale kontorejendomme andre steder.

Forslaget rummer til gengæld ingen beregninger af hvad det vil koste i husleje i forhold til det, man giver i dag.

Dokk1 bliver løbende af erhvervsmæglere beskrevet som en af de bedste adresser på havnen, hvilket også afspejles i lejeprisen på 1.350 kr. per kvadratmeter om året, som er blandt de dyrere lejemål i byen.

Kommunen vil alligevel selv bruge Dokk1-lokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce