Kulturmiljøråd nikker ja: Roser projekt på Constantinsborg

Sådan skal en af de nye gavle se ud med større træport og støbejernsvinduer i samme stil som de nuværende bygninger. Visualisering: Arkitekterne Baumann Boe-Whitehorn

Kulturmiljøråd nikker ja: Roser projekt på Constantinsborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalt Kulturmiljøråd i Aarhus roser fornyelsesprojekt på Constantinsborg, selv om man erkender, at det er helt usædvanligt.

ORMSLEV: Den omfattende renovering og fornyelse på Constantinsborg møder velvilje i både kommunen og hos det råd, der normalt rådgiver kommune og byråd om ændringer i kulturmiljøer. Rådet hedder Lokalt Kulturmiljøråd.

Projektet har været flere år under vejs, og allerede i 2015 udtrykte kulturmiljørådet ros i forhold til renoveringen og fornyelsen af "Hollænderstalden", som netop nu er under genopførelse på godset. Rådet mente, at synliggørelsen af "det nye" i "det gamle" var rosværdigt.

"Når der foretages egentlige fornyelser/tilføjelser, bør disse netop fremstå i et nutidigt formsprog," skrev rådet og videre:

"Dette finder rådet også bør gælde for de nye dele, som man i projektet ønsker at opføre som erstatning for de gamle, man fjerner i forbindelse med den fortsatte renovering af Constantinsborg."

Constantinsborg
 Foto: Jens Thaysen
Denne bygning er for nylig genopført og forlænget i samme stil og anvendes til varmecentral for godset. Det giver en fornemmelse af den kvalitet, man arbejder med. Foto: Jens Thaysen

Et godt udtryk

I oktober 2017 har Lokalt Kulturmiljøråd igen udtalt sig. Denne gang om fornyelsen af avlsbygningerne. Her noterer man blot, at genskabelsen af de eksisterende bygninger tidligere er præsenteret for rådet, og at man ikke har yderligere kommentarer.

Formanden for Lokalt Kulturmiljøråd tilføjer over for Århus Stiftstidende, at hun godt kan lide udtrykket i det nye projekt, når nu rummeligheden i de nuværende og udtjente avlsbygninger ikke matcher anvendelsen til moderne landbrug.

- Det er en anderledes tilgang at rive ned og genopføre i samme stil. For det er ikke bevaring og alligevel er det bevaring. Det bliver ligesom det gamle uden at være det gamle. Der er tale om en videredigtning med respekt for det historiske udtryk og gårdens karakteristika og man løfter det med symmetrien, mener rådets formand Mette Viuf Larsen.

Kulturmiljøråd nikker ja: Roser projekt på Constantinsborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce