Kunsten skal ud på plankeværkerne

Rune Kilden og Mads Fredberg fra Galleri Grisk ved det første street art-plankeværk - mellem Godsbanen og Æggepakkeriets byggeplads. Planen er, at det næste af slagsen skal omkring en byggeplads på Aarhus Ø.Foto: Axel Schütt

Kunsten skal ud på plankeværkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Galleri Grisk og kommunen i samarbejde: Street art-kunstnere skal male på plankeværker rundt om på byens byggepladser. Første kunstværk er lige blevet færdigt - 64 meter plankeværk mellem Æggepakkeriet og Godsbanen.

AARHUS: Hvorfor ikke pakke byggepladsen ind i farvestrålende kunst, så der er noget flot at se på, mens der bliver gravet, støbt og bygget på endnu et af disse års mange nybyggerier i byen?

Det første skridt i den retning er taget. På et 64 meter langt og tre meter højt plankeværk mellem Godsbanen og byggepladsen mod Carl Blochs Gade, hvor boligprojektet Æggepakkeriet for længst er gået i jorden.

Next stop: Aarhus Ø

Det er Galleri Grisk, der repræsenterer en lang række danske og internationale street art-kunstnere, der prøver kombinationen af plankeværk og gadekunst af.

- Vi har i et års tid forsøgt at få Aarhus Kommune med på et projekt, hvor der bliver sat plankeværker, som der bliver malet kunst på, op omkring byggepladser ud fra devisen, kunst til dig mens vi udvikler byen, fortæller Mads Fredberg, fra Galleri Grisk.

Og han fortsætter:

- Nu er vi så småt i gang omkring Æggepakkeri-byggeriet. Vi satser på, at næste sted bliver omkring en af byggepladserne på Aarhus Ø, hvor vi med street art fortæller historien om den havn, der var der engang.

Internationale kunstnere

Det spirende samarbejde med kommunen betyder, at den er med til at tage dialogen med bygherrerne om plankeværk-kunsten og er med til at finansiere den.

- Kunstnerne betaler vi. Galleri Grisk formidler street art og er interesseret i at få den ud til så mange så muligt. Det her er en af måderne at få kunsten ud til folk i byen, siger Mads Fredberg.

Ved Godsbanen er det tre udenlandske street art-kunstnere, som Galleri Grisk repræsenterer, der har stået for udsmykningen: Tyske Semor, spanske Malakkai og tyske Random exp. I første omgang. For meningen er nemlig ikke, at vi skal se på den samme gadekunst i de to år, byggeriet står

- Til september bliver det malet over igen. Så er det nye kunstnere, der skal vise sig frem, siger Mads Fredberg.

Han fortæller, at inspirationen til projektet kommer fra plankeværkerne omkring Metro-byggeriet i København.

Kunsten skal ud på plankeværkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce