Kvindemuseet skal lære skolebørn om sex


Kvindemuseet skal lære skolebørn om sex

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seksualundervisningen i Aarhus trænger til et løft, og den opgave bliver nu lagt i hænderne på Kvindemuseet.

Museet på Domkirkepladsen får en halv million kroner om året af kommunen til at lave en skoletjeneste. En del af dens opgaver bliver at undervise børnene i det seksuelle.

Men det handler også om ligestilling og demokrati.

Pengene blev bevilget, da budgetforliget blev indgået.

»Det er fedt, at de unge med bedre oplysning kan få en god start på deres seksualliv. Det er samtidig flot af Kvindemuseet, at det vil løfte så stor en opgave. Imponerende, at museet også på denne måde tager ansvar for de unge og for ligestillingen,« siger Maria Sloth, Enhedslisten.

Hendes parti rejste sagen i budgetforhandlingerne med støtte fra Socialdemokraterne.

Øget seksualundervisning har tidligere været et stort ønske fra Børn- og Ungebyrådet.

Kvindemuseet er unikt, dets samlinger og fortællinger giver forståelse for paradokser og praksis omkring køn, seksuel identitet, respekt for hinanden, prævention, graviditet m.m.

»Det er fantastisk for os at få en skoletjeneste,« siger Merete Ipsen, direktør på Kvindemuseet.

»Det er meget aktuelt næste år, der er 100-året for kvinders, de fattiges og arbejdsløses stemmeret. Det handler om ligestilling, og vi har en stor historisk viden på området. Det har vi også, når det gælder seksualundervisning, som bliver en vigtig del. Der er mange historiske vinkler på det, for eksempel om uønskede graviditeter og om angst i forbindelse med sex, hvor glæden ikke altid har været det eneste.«

Endnu har museet ikke lagt sig fast på, hvordan det hele skal udmøntes.

»Det skal vi i gang med at udvikle, men det betyder vældig meget for os, at vi kan få en fast ansat medarbejder til at rette skolernes opmærksomhed mod museet og dets tilbud,« siger Merete Ipsen.

Maria Sloth synes, at det er rigtigt godt og meget betryggende, at unge fremover i Kvindemuseets skoletjeneste kan få oplysning på en god og kvalificeret måde om sex på forskellige måder, om beskyttelse, om retten til at sige fra og mange andre vigtige spørgsmål.

»Kvindemuseet har lang erfaring i arbejdet med kønsforhold. Det glæder os, at et så markant og fagligt funderet museum kan bidrage til folkeskolen med en ny og anderledes skoletjeneste,« siger Socialdemokraternes Camilla Fabricius.

Kvindemuseet havde sendt et oplæg til partierne i budgetforhandlingerne med et forslag om, at museet kan spille en aktiv rolle for skolereformen ved at stille ekspertise, lokaler og materialer til rådighed for lærere og klasser. Det lød heri, at museet for 700.000 kroner om året kunne skabe faste tilbud til børn og unge.

Fra 2013 har Kvindemuseet fået en ekstra bevilling over finansloven på en million kroner om året i fire år.

Kvindemuseet blev i 2013 besøgt af 4000 børn i forbindelse med undervisning.

Kvindemuseet skal lære skolebørn om sex

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce