LGBT-hus kan være på vej til Aarhus: Behandles i byrådet onsdag

Et LGBT-hus, hvor bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner kan få sundhedsinformation, aktiviteter og netværk, og hvor børn og unge kan få information, kan være på vej til Aarhus. Foto: Mads Claus Rasmussen

LGBT-hus kan være på vej til Aarhus: Behandles i byrådet onsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Byråd skal onsdag tage stilling til, om der skal etableres et LGBT-hus i byen. Huset vil blandt andet komme til at rumme sundhedsinformation og aktiviteter.

AARHUS: På onsdag skal byrådet beslutte, om der skal arbejdes med at gøre Aarhus til en bedre og mere rummelig by for LGBT-personer.

Det sker på baggrund af en indstilling fra Aarhus Kommunes Udvalg for Mangfoldighed og Ligestilling, og konkret vil udvalget blandt andet samarbejde med LGBT-miljøet i Aarhus om at etablere et såkaldt 'LGBT-hus'. Huset skal rumme sundhedsinformation, aktiviteter og netværk samt information til børn og unge.

Udvalget forventer, at byrådet vil bakke indstillingen op. Det skyldes blandt andet, at et bredt flertal i forbindelse med budgetforliget i 2018 vedtog en hensigtserklæring om at 'forligspartierne ser positivt på ønsket om et LGBT-hus i Aarhus.'

Fakta
Hvad betyder LGBT?
  • LGBT er en forkortelse for 'Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender'
  • Det er en international betegnelse, som dækker over lesbiske, bøsser, bi- og transpersoner
  • Af og til er betegnelsen LGBT+ brugt. Når man skriver + efter bogstaverne er det for at inkludere flere grupper.

Kilde: LGBT Danmark

Få rådgivning og støtte

Hos Aarhus Kommunes Udvalg for Mangfoldighed og Ligestilling er man glad for, at enigt udvalg har valgt at tage ansvar for at realisere hensigtserklæringen i budgetforliget 2018.

- Vi står med en minoritetsgruppe af borgere, hvoraf mange er ressourcestærke mennesker med karriere og familieliv, men desværre er det også en gruppe, som generelt har dårligere sundhed, oftere oplever diskrimination, hadforbrydelser og føler sig mere ensomme end den øvrige del af befolkningen. Det har vi som politikere et ansvar over for at gøre noget ved, siger Lone Norlander Smith (EL), formand for udvalget.

Hun støttes op af Mette Bjerre (SF), der er medlem af udvalget:

- Børn og unge i Aarhus, som er usikre på deres seksualitet eller føler sig ensomme som homoseksuelle, kan få stor glæde af et LGBT-hus, hvor de kan få rådgivning og møde andre homoseksuelle unge og voksne i et trygt miljø.

Sundhedspolitik skal også omhandle seksuel sundhed

At byrådet nu skal tage stilling til, om der skal etableres et LGBT-hus i Aarhus glæder Tine Kristensen, der er formand for støtteforeningen til et sådant hus.

- Det er enormt positivt, at byrådspolitikerne har fokus på området, for vi er et segment, der er lidt overset og usynligt. Og især i en sundhedsoptik er der brug for at blive gjort noget. Med udvalgets dagsorden kan denne minoritetsgruppe blive løftet, samtidig med at Aarhus bliver en mere attraktiv og rummelig by, siger hun.

Hvis byrådet siger ja til at etablere et LGBT-hus på mødet onsdag 16. april, er næste skridt for Aarhus Kommunes Udvalg for Mangfoldighed og Ligestilling at udvide udvalget med tre repræsentanter fra bysamfundet, som skal være med til at realisere udvalgets arbejde. Herefter skal der etableres et samarbejde med størreforeningen til LGBT-huset.

Derudover vil udvalget blandt andet også arbejde på, at Aarhus Kommunes nye sundhedspolitik kommer til at omhandle seksuel sundhed.

LGBT-hus kan være på vej til Aarhus: Behandles i byrådet onsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce