Lasse & Mathilde hylder Kløvedal: Spiller tre mindekoncerter i Aarhus


Lasse & Mathilde hylder Kløvedal: Spiller tre mindekoncerter i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lasse & Mathilde var venner med Troels Kløvedal. Nu giver de koncert ved hans udstilling i Aarhus.

AARHUS: Musikerduoen Lasse & Mathilde fra Lundeborg havde et nært venskab med eventyreren Troels Kløvedal. Derfor er der god grund til, at den fynske duo giver ikke bare en, men tre koncerter i forbindelse med Kløvedal-udstilingen "Frihedens værksted" i Aarhus.

I museumshaven uden for Naturhistorik Museum i Universitetsparken spiller og synger Lasse & Mathilde tre aftener i træk, 1.-3. august. Det er så meget mere passende, at Aarhus netop i de dage er vært for det kæmpestore Tall Ships Race med stribevis af mastodonter af sejlskibe i havnen.

- Vi spiller og synger, men vi fortæller også anekdoter fra vores rejser med "Nordkaperen". Vi har været på nogle fantastisk dejlige ture med den og Troels Kløvedal, siger Lasse Helner fra parrets fynske domicil, hvor de nu har boet i 10 år.

- Troels Kløvedal er en ven helt fra dengang, Mathilde boede i huset Maos Lyst. Dengang var det et strandvejskollektiv i København. Senere mødte vi Troels Kløvedal helt tilfældigt i sommeren 1978 i Skive. Vi spiste morgenmad på hotellet, og der startede venskabet. Han har besøgt os på Fyn, vi har sejlet sammen og bevarede venskabet lige til hans død, forklarer Lasse Helner.

Koncerterne
Museumshaven Naturhistorisk Museum, Universitetsparken, Aarhus. Torsdag 1., fredag 2. og lørdag 3. august kl. 20. Koncert med Lasse & Mathilde.

Gæsterne opfordres til at medbringe en picnickurv. Der er borde-bænke-sæt og camping-stole i begrænset antal.

Dørene åbner kl. 18.45. Inden koncerten kan publikum besøge museets udstilling 'Frihedens Værksted' om Troels Kløvedals liv som søfarer, eventyrer og forfatter. Koncerten begynder kl. 20. Der bliver pause, så gæster kan tage et hurtigt kig på udstillingerne eller købe drikkevarer.

Billetten inkluderer et glas vin samt entré og adgang til Naturhistorisk Museums udstillinger.

www.naturhistoriskmusem.dk

.

Ægteparret Lasse Helner og Mathilde Bondos samarbejdet begyndte i 1975, da Mathilde indspillede solopladen Pigesind med tekster af Tove Ditlevsen og musik af Lasse Helner. I 1977 udgav de deres første album under navnet Lasse & Mathilde.

Lasse og Mathilde har blandt andet fortolket sange fra Højskolesangbogen og sat musik til tekster af blandt andet Poul Henningsen, Niels Hausgaard, Martha Christensen og Piet Hein.
Troels Kløvedal døde lige før jul i 2018, og nu bliver den eventyrlystne mand hyldet ved tre koncerter i Aarhus. Foto: Richard Sylvestersen
Troels Kløvedal døde lige før jul i 2018, og nu bliver den eventyrlystne mand hyldet ved tre koncerter i Aarhus. Foto: Richard Sylvestersen

Lasse & Mathilde var også med, da "Frihedens værksted" åbnede få dage før Troels Kløvedal døde.

- Mathilde og hendes søn Rasmus har været på en lang tur med Nordkaperen, og jeg har også været med på en længere sejltur. Jeg husker også engang, vi besøgte trykkeriet Nørhaven i Viborg, der skulle gå bort fra at bruge bly i produktionen. Troels fik alle de gamle bogstaver, der havde været brugt til hans bøger. De blev smeltet og lagt ind i kølen på Nordkaperen for at skabe vægt. Så man kan sige, at han sejlede rundt med sine egne ord i kølen, fortæller Lasse Helner.

Han fortæller, at Troels Kløvedal og han sammen har skrevet sangen "Kærlighed til København".

Troels lavede teksten og jeg musikken, forklarer Lasse Helner, der er 72 år, ni år ældre end hustruen Mathilde Bondo.

Bo Skaarup, der er direktør for Naturhistorisk Museum, kender Lasse Helner og Mathilde Bondo også.

- Vi mødte ham første gang til en fødselsdag hos Troels Kløvedal, siger Lasse Helner.

Lasse & Mathilde er i Aarhus 1., 2. og 3. augsut. Foto: Kim Rune
Lasse & Mathilde er i Aarhus 1., 2. og 3. augsut. Foto: Kim Rune

Lasse & Mathilde har i øvrigt haft den fornøjelse at være opvarmning for Bob Dylan, Santana og Joan Baez ved en koncert i 1981 i Idrætsparken i København.

- Joan Baez ville ikke spille først, så vi trådte til, inden hun kom på. Vi spillede tre-fire numre, og de blev så begejstrede for os, at de inviterede os med på deres videre turné, men det gik ikke, fordi alle vores sange var på dansk, så de måtte klare sig uden os, siger Lasse Helner.

Han siger, at de knytter koncerten i Aarhus til det maritime og fortæller om deres forhold til Troels Kløvedal og om, hvad de har oplevet sammen med ham.

- Vi spiller naturligvis numre fra vores nyeste album, som hedder "Hvem drømmer hvem?", og nogle af de gamle numre, siger Lasse Helner.

Direktør Bo Skaarup (til venstre) og Troels Kløvedals søn Mikkel Beha ved åbningen af udstillingen
Direktør Bo Skaarup (til venstre) og Troels Kløvedals søn Mikkel Beha ved åbningen af udstillingen "Frihedens Værksted" om Troels Kløvedal og Nordkaperen. Foto: Henrik Bjerregrav

Lasse & Mathilde hylder Kløvedal: Spiller tre mindekoncerter i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce