Lejere på Lille Torv er forundrede over ejer

Indehaveren af Lille Torv 2 i Aarhus vil lave Illums Bolighus i bygningen
Foto: Kim Haugaard

Lejere på Lille Torv er forundrede over ejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag 18. marts forventes byrådet at give tilladelse til et 3200 kvadratmeter stort varehus på Lille Torv 2. Til stor undren for de nuværende lejere.

Det er direktør Niels Albertsen og N.A Ejendomsservice ApS, der har indgivet begæringen, som forvaltningen anbefaler byrådet at godkende.

Indehaveren af Lille Torv 2 i Aarhus vil lave Illums Bolighus i bygningen
Indehaveren af Lille Torv 2 i Aarhus vil lave Illums Bolighus i bygningen
Foto: Kim Haugaard

Men ved en godkendelse kan Niels Albertsen og hans firma løbe hovedet mod en mur; ingen af de nuværende lejere har planer om at flytte.

Århus Stiftstidende har været i kontakt med flere lejere, der har erhvervslejemål på Lille Torv 2, og de er alle forbavsede over, at der er planer om en stor butik på adressen.

Århus Charter har haft forretning på Lille Torv siden 1992, og de har ingen planer om at flytte.

»Nej, nu gør du mig helt ked af det. Det her er vores drømmeadresse med byens bedste beliggenhed,« siger den ene ejer af Århus Charter, Ulla Stæt Andersen, der også kan fortælle, at der i deres kontrakt er 10 års opsigelse.

Og det billede går igen hos de andre lejere.

I In Sport er der også undren over udmeldingen om den store livsstilsbutik.

»Vi har lige bygget om for en million, så, nej, selvfølgelig vil vi ikke flytte,« siger ejer Mads Vestergaard Madsen.

Også han kan berette om en langtidskontrakt, der har en opsigelsesfrist fra udlejers side på 10 år.

Hos Møller & Sandahl Optics er man også glade for adressen. Her har man heller ingen planer om at kigge sig rundt efter nye lokaler.

»Så skal de godt nok komme op med rigtig mange penge,« bedyrer Torben S. Møller, der er den ene ejer af Møller & Sandahl Optics.

Hos de lidt mindre lejemål er man også rystede over forslaget til byrådet.

»Skal jeg flytte, kan jeg ligeså godt lukke min forretning,« siger Daphne Kjær, ejer af Remarkable Body, der har specialiseret i behandlende fysiurgiske massage.

Niels Albertsen har kontaktet Illums Bolighus, der ligger på Vintervej 7 i Århus Vest, for at høre, om man her er interesseret i at flytte til midtbyen.

Til det siger ejer af Illums Bolighus, Susanne Kristensen:

»Hvis der er mulighed, vil vi se på det. Der er mange parametre i spil.«

Hun er meget glad for den nuværende beliggenhed i Aarhus Vest, et hus, som hun kalder for et sted med »mange håndtag at skrue på«.

»Vi har været her siden november 2008, og det er blevet et driftigt sted,« siger Susanne Kristensen, og fortsætter:

»Og her er der et stort plus med hensyn til parkering.«

Formand for Aarhus Cityforening, Claus Bech, ser gerne, at et stort koncepthus som Illums Bolighus vil søge ind til midtbyen.

»Jeg ser det som en styrke, når de store konceptforretninger kommer til midtbyen. Og det vil have en klar afsmittende effekt på hele Latinerkvarteret,« siger formanden, der også er overbevist om, at sådanne forretninger vil være med til at tiltrække kunder fra omkringliggende byer.

Avisen har siden fredag forsøgt at komme i kontakt med Niels Albertsen for at høre hans udlægning af sagen, men forgæves.

Han har ikke reageret på hverken mails eller telefonopringninger, så svaret på, hvorfor han har indgivet sin ansøgning til byrådet, og vil leje noget ud, der allerede er udlejet, må indtil videre stå hen i det uvisse.

Det er en kommuneplan fra 2009, der giver mulighed for den store butik. I den er der nævnt mulighed for to store forretninger over 2000 kvadratmeter i Aarhus midtby i løbet af en byrådsperiode.

Den første er givet til ombygning af Regina Arkaden, en ombygning, der aldrig er påbegyndt.

Hvis tilladelsen til at ombygge Lille Torv 2 gives på onsdag, er der dermed lukket for store butikker i midtbyen i den kommende tid.

Og hvordan det kommer til at gå de nuværende lejere, må tiden vise.

Lejere på Lille Torv er forundrede over ejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce