Letbanen må sætte vagter på: Strømførende køreledninger ikke skærmet af

Nogle af ledningerne til letbanen er ikke isoleret, og derfor bliver Aarhus Letbane nu nødt til at sætte vagter ind. Foto: Kim Haugaard

Letbanen må sætte vagter på: Strømførende køreledninger ikke skærmet af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vagter på broerne skal forhindre ulykker, for afskærmning er ikke klar før testkørslerne mod Grenaa

AARHUS: Aarhus Letbane er begyndt at testkøre strækningen mellem Aarhus og Grenaa. Og det betyder selvfølgelig, at der er strøm i køreledningerne. Men i modsætning til for eksempel S-togsbroer i hovedstadsområdet er der foreløbig ingen afskærmning af de strømførende køreledninger i det østjyske, fortæller DR Østjylland.

På gangbroerne over letbanen ved Mejlbyvej i Hjortshøj og Torsøvej i Risskov er der ingen fysiske forhindringer for, at man som fodgænger kan komme i kontakt med køreledningerne. Det undrer Ole Havshøj, der selv bor i Risskov. - På selve gangbroen er der 30 centimeter ned til ledningerne. Det er bare at sætte armen ud, hvis man lige vil mærke dem. Det er en gevaldig spænding, der ligger i sådan et net. Hvis man sætter lapperne på, så er man grillet med det samme. siger han.

Hos Letbanen kender man til den manglende afskærmning, forklarer kommunikationschef hos Letbanen Jens Velling. - Der er strøm i de køreledninger. Og dem skal man absolut ikke røre ved, siger Jens Velling til DR Østjylland.

Derfor står der vagter på broerne de kommende dage, hvor banen bliver testkørt, forsikrer han. - Det har vi lige nu, for de næste par dage har vi test ude på Grenaabanen. Når vi så er færdige med dem, går det et stykke tid, før vi fortsætter med funktionstest, og så har vi tid til at få afskærmning på plads.

Burde I ikke have set det komme? Er det ikke sjusket? - Jeg ved ikke, om det er sjusket, men du har ret i, at det har været undervejs længe. Det er udtryk for, at der er utroligt mange detaljer, der skal på plads, når 69 kilometer jernbanestrækning skal ombygges til letbanekørsel, siger han, og forklarer, at gangbroerne ejes af Banedanmark, der stiller særlige krav, når noget skal fastgøres til broerne. - Det har vores leverandører åbenbart haft svært ved helt at finde ud af, hvordan man lever op til. Det er et arbejde, der er i gang, og vi har en forventning om, at det kommer på plads i løbet af ganske kort tid, siger Jens Velling.

Ole Havshøj er glad for, at Letbanen vil løse problemet. - Det virker da, som om de tager det seriøst. Men det er lidt ressourcespild i stedet for bare at skærme af. Det må de jo finde ud af letbanen og Banedanmark hvem der skal betale for det?

Men hvad tænker Ole Havshøj så om, at det ikke allerede er sket? Nu hvor det er to år siden, det sidst kørte almindelige tog på strækningen. - Haha. Jeg er holdt med at tænke på den letbane. Det er en skandale ud over det sædvanlige.

Kilde: DR Østjylland

Letbanen må sætte vagter på: Strømførende køreledninger ikke skærmet af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce