Lille Torv godkendt til kæmpe-butik

Indehaveren af Lille Torv 2 i Aarhus vil lave Illums Bolighus i bygningen
Foto: Kim Haugaard

Lille Torv godkendt til kæmpe-butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønt lys giver udlejer ret til at bygge 3200 kvadratmeter butik på Lille Torv.

Aarhus Byråd gav på sit møde onsdag aften grønt lys til, at en butik på 3200 kvadratmeter kan flytte ind i lokalerne i Lille Torv 2. Der er tale om en livsstilsbutik, men hvilken er endnu ikke besluttet. Det er op til ejeren at finde en interesseret lejer.

I første omgang må udlejer Niels Albertsen finde ud af, hvad han stiller op med sine nuværende lejere. Flere af dem har 10 års opsigelse.

Det drejer sig om, In Sport, Aarhus Charter, Møller & Sandahl Optics og Remarkable Body, der bebor Lille Torv 2.

De har tidligere udtalt til avisen, at de ikke er interesserede i at forlade lokalerne på Lille Torv.

I blandt andet In Sport undrer man sig over udmeldingen om den store livsstilsbutik.

»Vi har lige bygget om for en million, så, nej, selvfølgelig vil vi ikke flytte,« sagde ejer Mads Vestergaard Madsen tidligere til Stiftstidende.

I byrådsdebatten fremhævede Steen B. Andersen (S), at partiet kunne acceptere planen, fordi der var indskrevet en såkaldt tilbagefaldsklausul i tilladelsen.

Den betyder, at hvis ikke byggeriet bliver sat i gang i løbet af 2013, bortfalder tilladelsen. Så kan ejeren af bygningen Niels Albertsen søge om en ny tilladelse i den nye byrådsperiode, hvor der vil blive givet fire nye tilladelser til udvalgsbutikker.

»I starten var vi skeptiske, fordi det virkede som om, der ikke var styr på alle forhold. Men det er dybest set ikke vores problem. Det er en sag mellem udlejer og lejere,« sagde Niels Christian Selchau-Mark (K).

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra direktør Niels Albertsen og N.A Ejendomsservice ApS om, hvad man regner med at bruge den nye tilladelse til, og om man ønsker at betale sig fri af de 10-årige opsigelsesperioder.

I Regina Arkaden er der også givet tilladelse til en stor udvalgsvarebutik. Byggeriet er ikke påbegyndt endnu, og det vides ikke, hvem der i givet fald flytter ind.

Lille Torv godkendt til kæmpe-butik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce