Løsgænger slog 19 af de nyvalgte på antal personlige stemmer

Trommeslager Steffen Rasmussen bankede ved byrådsvalget hele 19 af de valgte byrådsmedlemmer i antal personlige stemmer. Det var alligevel ikke nok til at sikre manden og hans helt egen liste en plads i det nye byråd. Foto: Kresten Mouritzen.

Løsgænger slog 19 af de nyvalgte på antal personlige stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF?er kom i byrådet, selv om slagne partifæller fik flere personlige stemmer. Solo-kandidat Steffen Rasmussen var større stemmemagnet end flertallet af de nyvalgte byrådsmedlemmer.

SFs Jan Ravn Christensen sikrede sig en plads i det nye byråd med blot 435 personlige stemmer. Det er det laveste stemmetal blandt samtlige 31 valgte i Aarhus.

Til sammenligning var der næsten 100 gange så mange - 39.237 - der satte krydset ved borgmester Jacob Bundsgaard.

Men ikke nok med det.

Der var faktisk også to kandidater på SFs liste - Claus Thomasbjerg og Gitte Velling - der fik flere personlige stemmer end Jan Ravn Christensen. Og alligevel blev de ikke valgt ind i byrådet.

Og hvorfor nu det?

Fordi SFs medlemmer på forhånd har bestemt, hvilke kandidater, der står først for til at indtage de pladser, partiet måtte få i byrådet. SF opstiller på en såkaldt partiliste. Det betyder, at SFs vælgere reelt ikke har nogen indflydelse på, hvilke af partiets kandidater, der bliver valgt.

Løsgængeren Steffen Rasmussen fik et rigtig flot valg. 2.285 stemmer - heraf 1.743 stemmer personligt på Steffen Rasmussen.

Hele 19 af de 31 ny- og genvalgte byrådsmedlemmer fik færre personlige stemmer end den 28-årige trommeslager i bandet Sky Architects. Det gælder blandt andre 12 af de 13 socialdemokrater i det nye byråd.

Selv Kristian Würtz (S) - nuværende børn- og unge-rådmand og kommende rådmand for teknik og miljø - fik færre personlige stemmer end løsgænger Rasmussen, der aldrig tidligere har stillet op til byrådsvalg.

Så hvorfor kom Steffen Rasmussen ikke i byrådet?

Fordi han skulle have brugt næsten tre gange flere end de 2.285 stemmer, han og hans liste fik, for at sikre sig en byrådsplads.

De 12 socialdemokrater for eksempel med lavere stemmetal end Steffen Rasmussen blev trukket ind i byrådet i kraft af stemmer på partiet og ikke mindst af de næsten 40.000 stemmer, Jacob Bundsgaard trak alene.

Løsgænger slog 19 af de nyvalgte på antal personlige stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce