Lufthavn: Næsten 900.000 passagerer i 2018/19

I sæsonen 2018/19 regner Aarhus Airport med at ramme 900.000 passagerer om året. Arkivfoto: Kim Haugaard

Lufthavn: Næsten 900.000 passagerer i 2018/19

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Airport forventer at kunne mere end fordobler antallet af passagerer i løbet af forholdsvis kort tid.

TIRSTRUP: Der bliver travlhed på landingsbanerne i Aarhus Airport i løbet af få år. I hvert fald forventer lufthavnen at fordoble antallet af passagerer i løbet af to-tre år, skriver JP Aarhus.

I 2016 havde lufthavnen 383.000 passagerer, men formand for lufthavnen, Torben Boldsen, satser altså på at det tal bliver meget større indenfor kort tid.

- Med de aftaler, vi har på plads med flyselskaber, og de aftaler, vi regner med at få på plads, forventer vi et passagertal på op mod 700.000 i sæsonen 2018/2019 stigende til op mod 900.000 passagerer året efter, siger han.

Det er især et større antal ruter, der skal trække flere passagerer til. Ruter, som erhvervslivet har efterspurgt i en undersøgelse, som lufthavnen selv har stået bag. Det drejer sig om flere afgange mellem Aarhus og København og morgen- og aftenforbindelser til Oslo, Amsterdam, Arlanda i Stockholm og Frankfurt, som erhvervslivet har efterspurgt. Derfor er formand for Erhverv Aarhus, Jan Børjesson også godt tilfreds med de kommende udvidelser.

- Vi ønskede en flytning af lufthavnen, men da det ikke blev til noget, bakker vi nu 100 pct. op om udvikling af lufthavnen. Jeg oplever en ny ledelse, som virkelig forstår at nytænke, så det skal nok lykkes, siger han til JP Aarhus.

De mange nye afgange kommer selvfølgelig til at kræve en opgradering af lufthavnens faciliteter i form af en ny restaurant, bedre muligheder for selv-check-in og en business lounge. De penge forventer Torben Boldsen, at EU giver Aarhus Kommune lov til at investere i lufthavnen i løbet af sommeren.

Lufthavn: Næsten 900.000 passagerer i 2018/19

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce