Madanmeldelse: Brasiliansk på broen

Rodizio er Aarhus? nye, sydamerikanske restaurant. Spisekortet er smalt, men buffeten har noget for enhver smag. Foto: Kim Haugaard

Madanmeldelse: Brasiliansk på broen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny restaurant på Clemens Bro i Aarhus er et eldorado for kødelskere og andre med hang til sydamerikansk mad.

Siden det argentinske bøf-hus Gaucho på Åboulevarden lukkede for et par år siden, har det været begrænset med sydamerikansk mad i Aarhus.

Rodizio serverer frem for alt kød i lange baner. Foto: Kim Haugaard
Rodizio serverer frem for alt kød i lange baner. Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard

Scandic Plaza har længe haft brasiliansk mad på kortet, og der har været et par andre restauranter, som har tilbudt mad med sydamerikansk præg.

Rodizio Brazilian Grill & Seafood
<ul><li>Rodizio Brazilian Grill &amp; Seafood Buffet Restaurant</li><li>Skt. Clemens Torv 15 8000 Århus C </li><li>Telefon: 86 18 89 88</li><li>Mandag-torsdag 10-22 </li><li>Fredag-lørdag 10-02 </li><li>Søndag 10-15</li></ul>

Men nu er der så åbnet en restaurant, som for alvor sætter det sydamerikanske, nærmere betegnet det brasilianske køkken, i højsædet.

I lokalerne på Clemens Bro, der tidligere husede blandt andet restauranterne Copenhagen og XL, er restauranten Rodizio, Brazilian Grill & Seafood Buffet åbnet.

Som navnet antyder er der tale om en buffetrestaurant, hvor alle - selv den mest grovædende teenager - kan blive mæt.

Der findes flere forskellige Rodizio-restauranter rundt omkring i verden, men restauranten på Clemens Bro er den første af sin art i Danmark.

Spisekortet er smalt og giver reelt kun kunderne mulighed for buffetten, men til gengæld er der her noget for enhver smag.

Europæisk buffet

Maden er umiddelbart mere europæisk inspireret end brasiliansk, men udbuddet er stort og indbydende. Specielt hvis man er til skaldyr som krebs og »pil selv rejer« er der noget at komme efter.

Min ledsager kastede sig over blandt andet rejer, laks og tunmousse og flere forskellige af restaurantens lækre tapanader. Specielt sidstnævnte og tunmoussen var gode, mens laks og rejer ikke skilte sig meget ud fra det, man kan hive ud af en pakke fra Kvickly.

Jeg prøvede kræfter med flere forskellige slags pølser, men det klart bedste indslag var muslingesuppen.

Den kunne godt have været serveret varmere, men smagen fejlede intet.

Til forretterne fik vi et glas af husets brasilianske hvidvin. Jeg må indrømme, at mit kendskab til de brasilianske vinproducenter ikke er det største, og det er bestemt ikke denne hvidvin, der giver lyst til at udforske brasilianernes druer yderligere. Tyndbenet og uden kraft nok til at kunne matche de mange smagsindtryk fra forretterne.

Pas nu på

Selv om der er masser, der kan friste i buffetten, er der på sin plads med en advarsel.

For der virkelig grund til at holde lidt igen. Når først hovedretten bliver serveret, er der virkelig behov for god appetit.

Når kvægdriverne på den brasilianske prærie skulle feste, slagtede de et dyr, fik tændt op i bålet og stegte kødet på spyd.

Hos Rodizio er bålet godt nok skiftet ud med en kæmpe grill, men de mange forskellige slags kød tilberedes efter de originale opskrifter med brasiliansk inspirerede marinader og krydderier.

De mange køderetter serveres en ad gangen ved at kokken bringer et spyd ind til bordet og skærer den mængde kød af spydet, som man ønsker.

Systemet fungerede fint, og vi ventede aldrig ret længe, før næste omgang kød nåede bordet. Men der var heller ikke ret mange gæster i restauranten. Og man kan man godt frygte, at det kan blive en smule uoverskueligt og medføre en del ventetid, hvis restauranten er fyldt. For selv om tjenerne var særdeles hjælpsomme og opmærksomme, vil det virkelig kræve overblik og rutine, hvis den form for servering skal fungere med mange gæster.

Kødorgie

I alt fik vi præsenteret seks forskellige kødretter, og alle var tilberedt perfekt, så der var masser af saft og kraft i kødet.

Mens der som sagt var masser af både forretter og kød, så haltede tilbehøret til gengæld en smule.

Restaurantens smørstegte kartofler var fine, men derudover bestod valgmulighederne kun af bagte kartofler samt en omgang noget udkogte grøntsager og to forskellige ikke alt for imponerende slags sauce. Og skal der kastes flere stjerner efter Rodizio, skal køkkenet finde kreativiteten frem på det punkt.

På første spyd sad et meget lækkert stykke tyksteg. Kraftfuldt og utrolig mørt.

Herefter fulgte to forskellige slags kylling, kalkun, pølser og lam.

Specielt lammet og pølserne skabte tilfredshed bordet rundt.

Min ledsager er normalt ikke alt for gode venner med lam, hvis ikke det har været i selskab med hvidløg, og det havde Rodizios udgave ikke været. Men en god marinade og perfekt tilbredning på grillen, skabte en skøn smag.

Efter kødorgiet var alle i selskabet så mætte, at vi desværre måtte springe desserten over. Rodizio lokkede ellers med »chokolade-vandfald«, men selv selskabets mest chokoladeelskende gæst meldte pas.

Overkommelig pris

I alt lød regningen på 864 kroner for to voksne og et barn inklusive to glas hvidvin og to glas rødvin, to æblemost og vand.

Man skal ikke besøge Rodizio, hvis det er det overraskende og nyskabende, man er på jagt efter. Men hvis det er lækkert kød i alle afskygninger til en overkommelig pris, man søger, så kan et besøg klart anbefales. Og derfor kaster vi også tre stjerner efter byens nye brasilianske restaurant.

Madanmeldelse: Brasiliansk på broen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce