Madglæde på kajen

Sigurd Lauritzen kan få is til dessert, hvis han kan spise mere end sin fish and chips. Kommer han forbi havnen i weekenden, kan han få sig en tur på en særlig smoothie-cykel, hvor eget arbejde i pedalerne driver blenderen - så smager det ekstra godt. Foto: Jens Thaysen.

Madglæde på kajen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gæsterne til VM og ikke mindst beboerne på Aarhus Ø har taget de mange madboder, der er stillet op på havnen under VM i sejlsport, til sig.

AARHUS: Pil-selv rejer, varme fiskefrikadeller med rugbrød og remoulade eller fish and chips lavet på frisk torsk, mulighederne er om ikke uendelige, så mange i de i alt 18 boder, man finder på strækningen fra Havnepladsen til Sejlsportscenteret. Koncentrationen af boder er størst på den lille velduftende "madgade" der er skudt op langs kajen på Aarhus Lystbådehavn. Folk strømmer til.

- Aarhus Ø er kommet i live som aldrig før, her har aldrig været så mange mennesker. Mange Ø-boer har spurgt, om vi ikke bliver fast her efter VM. Her er jo ikke så meget andet at komme efter på gadeplan endnu, fortæller Jonas Kring fra Aarhus Mad og Marked, der arrangerer lækkerierne i samarbejde med Spiselauget.

Boderne har hver deres smag; hver deres specialitet, men bænkene og bordene er de fælles om. Ikke mindst om aftenen skal man lede lidt efter en siddeplads. Men også til frokost er sultne gæster på havnen.

- Vi regner med, der passerer 150.000 mennesker i mellem boderne med mad her under VM, siger Jonas Kring.

Aarhus Ø er kommet i live som aldrig før, her har aldrig været så mange mennesker. Mange Ø-boer har spurgt, om vi ikke bliver fast her efter VM. Her er jo ikke så meget andet at komme efter på gadeplan endnu.
Jonas Kring, Aarhus Mad og Marked
Om aftenen fyldes bordene godt op, og man slipper ikke for at stå lidt i kø efter maden. Foto: Jens Thaysen.
Om aftenen fyldes bordene godt op, og man slipper ikke for at stå lidt i kø efter maden. Foto: Jens Thaysen.

Udsigt til mere

Pandekager med is, bålburgere fra Gourmensch, græsk gyros, rugbrøds tapas eller thaimad. Mundvandet står ud i kaskader.

7-årige Sigurd Lauritzen har valgt fish and chips, og på mormor, Kiss Nielsens tallerken ligger der to fiskefrikadeller. De to er taget en tur på havnen for at se på kapsejlads.

- Det er utroligt flot at sidde og kigge ud over vandet. Og fisken smager godt, siger han.

- Boderne lige ud til lystbådehavnen, man kan virkelig mærke, hvor stort potentialet er. Man sidder jo her, spiser sine rejer og kigger ud på bådene - sådan som det burde være i fremtiden, siger Jonas Kring.

Han estimerer en omsætning på to millioner kroner, her under VM.

- 89 kroner for en børneret som fish and chips er måske lidt pebret, men mine fiskefrikadeller kostede kun 40 kroner, siger Kiss Nielsen.

Hun er alligevel ikke i tvivl.

- Det er ikke sidste gang, vi kommer her.

Fish and chips. Foto: Jens Thaysen
Fish and chips. Foto: Jens Thaysen
Fiskefrikadeller. Foto: Jens Thaysen
Fiskefrikadeller. Foto: Jens Thaysen

Madglæde på kajen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce