Magisk grænse passeret: Århusianerne kommer hurtigere af med huset

I Aarhus og hovedstadsområdet ligger den gennemsnitlige salgstid for huse nu under 100 dage. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Magisk grænse passeret: Århusianerne kommer hurtigere af med huset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I mange af landets kommuner er den gennemsnitlige salgstid for et hus røget under 100 dage. Aarhus er som den eneste kommune udenfor hovedstadsområdet med på listen.

AARHUS: Det har tilsyneladende aldrig været lettere at få solgt huset. I hvert fald hvis man bor i Aarhus eller Storkøbenhavn.

På et enkelt år er salgstiderne for huse raslet ned med knap ni procent, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. I oktober kunne ejendomsmæglerne i 19 kommuner bryste sig af en gennemsnitlig salgstid under 100 dage. For blot seks år siden var der ingen, der lå under den magiske 100-dages grænse.

Aarhus er som den eneste kommune udenfor Storkøbenhavn med i det fine selskab. Her tager det i gennemsnit 92 dage at få solgt sit hus.

Men som så ofte før på boligmarkedet, er glansbilledet trykt tydeligst i det københavnske. De 19 kommuner med en salgstid på under 100 dage ligger nemlig alle rundt om hovedstaden. Med undtagelse af Aarhus, altså.

Klassens duks er Glostrup Kommune, hvor husene i øjeblikket ryger hurtigst. 70 dage tager det gennemsnitligt at sælge huset her.

- Salgstiden er ligesom salgspriserne en indikator for efterspørgslen. Er der rift om husene, bliver det nemmere at finde en køber. Også selvom priserne stiger. Det er lige præcis det, vi har set henover de seneste år, hvor antallet af kommuner med salgstider på under 100 dage er vokset støt. Henover året har antallet været stabilt, så der er nu tale om et niveau og ikke blot en afstikker, siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Salgstiden falder i alle regioner

Den gennemsnitlige salgstid, der på landsplan lyder på 155 dage, er i løbet af det seneste år faldet i samtlige regioner i Danmark.

Mens faldet er mindst i hovedstaden, hvor salgstiden er blevet knap to dage kortere, er det størst i Syddanmark. Her lyder faldet siden oktober 2017 på 12,4 procent. Dermed er salgstiden nu 174 dage.

- De områder, hvor hussælgerne oplever den største forandring, er steder, hvor udgangspunktet var høje salgstider. Det er med andre ord de områder, hvor udviklingspotentialet har været størst. Derfor ser vi også et fald på over ni procent i en region som Nordjylland, hvor salgstiden generelt er i den høje ende, siger Kasper Fredløv Sonberg.

Magisk grænse passeret: Århusianerne kommer hurtigere af med huset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce