Mangler fly: SAS skærer i rute fra Aarhus Lufthavn

Mangel på fly og piloter betyder, at SAS beskærer ruten Aarhus Lufthavn - München, som har været i gang siden april. Foto: SAS

Mangler fly: SAS skærer i rute fra Aarhus Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAS fjerner afgange på den nye rute fra Aarhus Lufthavn til München.

AARHUS: Når SAS tager hul på sit vinterprogram, bliver der færre afgange på en af de nye SAS-ruter fra lufthavnen i Tirstrup:

Ruten til München, hvorfra rejsende kan komme videre ud i verden til ikke færre end 30 destinationer. Mange af dem svært tilgængelige fra Københavns Lufthavn.

Indtil videre har SAS befløjet München-ruten dagligt. Men ifølge direktøren for Aarhus Lufthavn, Peter Høgsberg, bliver der i vinterprogrammet ingen afgange til München tirsdag og onsdag.

Årsagen er den store mangel på både fly og piloter, som plager europæisk luftfart, og som betyder, at SAS her til efteråret også må skære 20 procent af kapaciteten på indenrigsruten til København.

Derfor kommer nedskæringerne ikke som en overraskelse for Peter Høgsberg.

De har kigget på passagertal og konstateret, at de ikke er så gode tirsdag og onsdag som på ugens andre dage.
Peter Høgsberg, direktør for Aarhus Lufthavn

Ramt af aflysninger

- Jeg ville bestemt gerne fortsætte med en daglig afgang til München, men med så store problemer med at skaffe fly er det klart, at SAS er tvunget til at optimere. De har kigget på passagertal og konstateret, at de ikke er så gode tirsdag og onsdag som på ugens andre dage. Og så har de pillet dem ud, siger Peter Høgsberg.

Han oplyser, at SAS i en periode har været nødsaget til at aflyse 700 afgange om måneden.

- At vi så rammes af to af dem er i og for sig fair nok, siger Peter Høgsberg.

I april åbnede SAS en investering på et treciftet millionbeløb i Aarhus Lufthavn i form af nye ruter til München, Stockholm, Oslo, Nice, Mallorca og Split.

Desuden blev en eksisterende rute til Malaga gjort til en helårsrute. Og antallet af flyvninger mellem Aarhus og København blev øget med 20 procent.

Satsningen var så stor, at SAS og Aarhus Lufthavn udtrykte forventninger på omkring 200.000 flere passagerer om året. Opfyldes det mål, vil det være en vækst i lufthavnens trafik på mere end 50 procent.

Mangler fly: SAS skærer i rute fra Aarhus Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce