Masser af fritidsjobs til unge

Undersøgelser viser, at udsatte unge i udsatte boligområder som Bispehaven klarer sig bedre, hvis de har et fritidsjob. Og Aarhus Kommune har succes med at oprette fritidsjobs til dem. Foto: Flemming Krogh

Masser af fritidsjobs til unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2011 stillede Aarhus Kommune sig en opgave: Skab 500 fritidsjobs inden 2015. Det er i den grad lykkedes.

Unge med fritidsjob efter skoletid har størst chance for at gennemføre en udddannelse.

Det viser undersøgelser fra Beskæftigelsesministeriet.

Men nogle unge har større chancer for at finde en fritidsjob end andre. Derfor pålagde Aarhus Kommune sig i 2011 en ny opgave:

Inden udgangen af 2014 skulle kommunen oprette 500 fritidsjob i sine seks magistratsafdelinger.

Nu har byrådsmedlem Henrik Arens (V) fået svar på en 10-dages forespørgsel om, hvordan det gik med at oprette de mange fritidsjobs.

568 jobs i 2015

Svaret er, at det er gået godt. Rigtigt godt, endda.

I 2013 blev der oprettet 346 fritidsjobs, i 2014 blev der oprettet 615 og i 2015 blev der oprettet 568 fritidsjobs i kommunen.

Det fremgår af besvarelsen, at det i nogle magistratsafdelinger er noget af en udfordring at oprette ret mange fritidsjobs, mens det i andre kører i olie.

Da man planlagde opgaven, troede man, at jo flere ansatte, en magistratsafdeling har, jo flere fritidsjobs kunne den oprette.

Det holdt ikke stik. I Magistratsafdelingen for Sociale forhold og Beskæftigelse blev måltallet for antal fritidsjobs sat til 114 for 2014 og frem.

Al erfaring tyder dog på, at det bliver et svært måltal at realisere, for i 2013 til 2015 har sociale forhold og beskæftigelse blot været i stand til at oprette fritidsjobs.

Unge på kanten

Forklaringen - ifølge besvarelsen - er, at da en stor del af opgaverne i socialforvaltningen omfatter sårbare og udsatte borgere, egner de sig ikke ret godt til fritidsjobs for »unge på kanten«, som kommunen kalder de unge, fritidsjobbene henvender sig til.

En ung på kanten kan være en ung, der har et svagt netværk og ringe opbakning til at finde et fritidsjob.

Det kan også være unge med forældre uden for arbejdsmarkedet og dermed med et begrænset kendskab til arbejdslivet.

Desuden kan det være skoletrætte unge med meget fravær, som skønnes at kunne have gavn af en succesoplevelse uden for skolen.

I stedet for selv at oprette fritidsjobs har beskæftigelsesforvaltningen gjort en indsats for at skabe fritidsjobs til udsatte unge på det pirvate arbejdsmarked.

Den indsats er især rettet mod udsatte unge i udsatte boligområder som Gellerup og Bispehaven.

Siden 1. januar 2016 har 41 unge fået et jobtilbud.

Masser af fritidsjobs til unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce