Mejlgade bliver Danmarks første cykelgade

Til efteråret starter arbejdet med at omdanne Mejlgade til en såkaldt cykelgade - den første af sin art i Danmark. Foto: Martin Ballund

Mejlgade bliver Danmarks første cykelgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til efteråret starter arbejdet med at omdanne Mejlgade til en såkaldt cykelgade - den første af sin art i Danmark.

Det betyder kort sagt, at Mejlgade bliver en slags gågade for cykler, hvor biler skal tage særligt hensyn til cyklister.


Mejlgade er en af byens hovedfærdselsårer, hvad angår cyklister. I løbet af ét døgn kører der 4.600 cykler gennem den snævre gade, hvilket gør Mejlgade til den femte mest cykeltunge vej i Aarhus.


En sikker førsteplads


Hvad angår manglende sikkerhed og fremkommelighed indtager Mejlgade dog en sikker førsteplads.


»Problemet med Mejlgade er, at fortovene er så smalle, at fodgængerne går ude på vejen, så cyklisterne må sno sig ud og ind. Når der så kommer en bil, stopper det helt til,« forklarer Joachim Parbo fra Aarhus Cykelby.


I dag er Mejlgade ensrettet for bilister, mens cyklister må køre begge veje. Langs vejen er der smalle brostensfortove. De skal i fremtiden gøres bredere, så fodgængere ikke vandrer ud på kørebanen.


Bilerne skal tage hensyn


Derudover bliver selve vejbanen forbeholdt cyklister efter samme princip, som man kender det fra eksempelvis Ryesgade, hvor de gående har forrang (den første del af strøget fra Banegården, red). Her må biler og cykler gerne køre, men al færdsel er på de gåendes præmisser.


Mejlgade vil blive bygget op på samme måde, her vil det blot være bilerne, der skal tage særligt hensyn til cyklisterne.

Mejlgade bliver Danmarks første cykelgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce