Mere velfærd i Aarhus: Aarhus Kommune og DBU styrker samarbejde om fodbold

Den nye aftale er indgået mellem (fra venstre) Bent Clausen,  formand DBU Jylland, Jesper Møller, formand DBU, rådmand Rabih Azad-Ahmad og borgmester Jacob Bundsgaard. Foto: Per Ryolf, Aarhus Kommune

Mere velfærd i Aarhus: Aarhus Kommune og DBU styrker samarbejde om fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodbolden skal være centrum for velfærd i Aarhus. Det er i hvert fald planen med en ny aftale mellem DBU og Aarhus Kommune

AARHUS: Aarhus Kommune og DBU har indgået en ny femårig aftale om at styrke samarbejdet om fodbolden for at give mere velfærd i Aarhus.

Formålet med aftalen er at bruge fodbolden som løftestang til at løse kommunale opgaver på eksempelvis sundheds-, integrations- og skoleområdet.

Aftalen vil blandt andet skabe udviklingsforløb for fem århusianske fodboldklubber.

- Det er endnu ikke aftalt hvilke klubber. Og de skal selv være med til at afklare, hvad de gerne vil udvikle. Det kan eksempelvis være børne- eller pigeafdelingen eller lederkompetencer, fortæller Bent Clausen, formand for DBU Jylland.

Desuden indeholder aftalen to såkaldte Nations League kampe i Aarhus i efteråret, hvor landsholdet spiller mod Irland og Wales på Ceres Park. Og DBU vil placere yderligere to herre A-landskampe i Aarhus i løbet af de fem år, så århusianerne og østjyderne kan se landskampe her.

Desuden kommer der to årlige futsal-landskampe i en hal med plads til minimum 1.500 personer og årligt besøg af DBU Tour. DBU kommer også med tilbuddet "11 for health" til skolerne, der er et undervisningsforløb for elever i 5. klasser.

- Undersøgelser dokumenterer klart, at jo mere fysisk aktivitet og idræt, du laver, jo bedre indlæring får du, fortæller Bent Clausen.

Med aftalen bakker DBU også op om den fortsatte udvikling af integrationsinitiativet Get2sport i Aarhus.

- Sport er en enestående ramme om sunde fællesskaber. Fodboldlandskampe samler nationen og fodboldklubberne forener lokalsamfundene i samvær, der er godt for både krop og sjæl, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R).

DBU arbejder løbende på at indgå nye aftaler med kommuner over hele landet.

Mere velfærd i Aarhus: Aarhus Kommune og DBU styrker samarbejde om fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce