Midttrafik giver gratis årskort til politikere

Midttrafik kan ikke forklare, hvorfor tidligere byrådsmedlemmer i Aarhus skulle have gratis årskort til de gule busser i Aarhus. Til en pris på 10.440 kroner.


Midttrafik giver gratis årskort til politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10.000 kroner koster et årskort til buskørsel i Aarhus. 19 eks-politikere har i strid med reglerne gennem tre år modtaget 60 årskort til i alt 620.000 kroner.

Trafikselskabet Midttrafik har været særdeles gavmilde overfor tidligere politikere, som er blevet begavet med årskort til gratis buskørsel i hele Aarhus. Hvert årskort står i en pris på 10.440 kroner.

Det skriver avisen http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/31218797" target="_blank">Metroexpress, som er gået på rundttur i Midttrafiks praksis. Aarhus Byråd besluttede i 2006 at afskaffe den favorable ordning til eks-politikere.

Aktindsigten, som Metroexpress har skaffet, viser, at 19 tidligere byråds- og amtsrådsmedlemmer stik imod beslutningen gennem flere år har modtaget de værdifulde frikort til gratis kørsel i Aarhus.

I perioden 2011 til 2014 er der printet frikort ud til 19 eks-politikere. Der er tale om i alt 60 årskort til en pris på 10.440 kroner stykket, skriver avisen. Samlet værdi: 626.400 kroner.

Vicedirektør i Midttrafik, Mette Julbo, kan overfor avisen ikke forklare, hvorfor selskabet har følt sig draget af at forære årskort væk til politiske pinger, selv om ordningen er afskaffet.

»Vi lægger os fladt ned. I forbindelse med behandlingen af Metroexpress' aktindsigt har vi opdaget, at 19 tidligere byrådsmedlemmer og amtsrådsmedlemmer har fået frikort i strid med reglerne. Vi erkender, at vi har handlet i strid med bestyrelsens og Aarhus Kommunes beslutning om, at de ikke længere skulle have det,« siger hun til avisen.

Midttrafik giver gratis årskort til politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce