Milliontab: Fynsk firma i strid om Rømerhus

Byggekoncernen Hansson & Knudsen har foreløbig tabt 19 millioner kroner på at bygge for milliardkoncernen Bestseller på Strøget i Aarhus. Arkivfoto


Milliontab: Fynsk firma i strid om Rømerhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggekoncernen Hansson & Knudsen har foreløbig tabt 19 millioner kroner på at bygge for milliardkoncernen Bestseller på Strøget i Aarhus.

Det fynske entreprenørfirma Hansson & Knudsen er kommet i konflikt med modekocernen Bestseller - en af Danmarks største virksomheder.

Striden har foreløbig kostet fynboerne 18,5 millioner kroner i 2015, men byggeriet er langt fra færdigt.

Tabet har været med til at ødelægge firmaets regnskab for 2015, hvor overskuddet er faldet kraftigt fra 32 til 9 millioner kroner før skat.

Filmen herunder viser, hvordan renoveringen skal foregå.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Hansson & Knudsen er i gang med at renovere en gammel, markant ejendom i Aarhus, og det er her, problemerne er opstået.

Ejendommen ligger meget synligt midt ved Skt. Clemens Torv midt på strøget i Aarhus og er ejet af modefirmaet Bestseller.

Denne koncern er en af Danmarks største virksomheder med en omsætning på 22 milliarder kroner og en egenkapital på 10 milliarder kroner.

Rømerhus, som ejendommen hedder, er fra 1895, men siden er der sket meget med udseendet. Bestseller overtog den i 2011 og ville føre facaden tilbage til sit oprindelige udseende.

Hansson & Knudsen blev valgt som totalentreprenør i 2014 og var meget stolt af den store og krævende ordre, der var virksomhedens første i Aarhus.

Så anderledes ud

Men ifølge administrerende direktør Povl Christensen, Hansson & Knudsen, viste husets tilstand sig i juli 2015 at være meget anderledes end forventet.

»Da vi fik åbnet derind til, kunne vi se, at tingene så helt anderledes ud, end de var beskrevet i tilbudsmaterialet«, siger han.

Det viste sig blandt andet, at der skulle udføres mange flere afstivninger end forventet.

Den slags overraskelser ikke ualmindelige i renovering af gamle bygninger.

»Hvis der skal laves noget, som ikke fremgår af de oplysninger, vi har fået, så betaler bygherren selv. Det er helt normalt«, mener Povl Christensen.

Bestseller vil ikke betale

Men det vil Bestseller ikke. Ifølge Povl Christensen mener koncernen, at Hansson & Knudsen skal udføre arbejdet til den aftalte pris - uanset overraskelserne.

I øjeblikket forhandler de to parter stadig om sagen. Hvis de ikke bliver enige, kan det blive nødvendig med en voldgift, siger byggedirektøren.

Hvis fynboerne på et tidspunkt får ret i deres påstand, vil de 18,5 millioner kroner blive en ekstra indtægt i et kommende regnskab.

Hansson & Knudsens underleverandør arbejder stadig på ombygningen, som dog skrider langsommere frem end planlagt på grund af problemerne.

Povl Christensen afviser, at han har budt på en opgave, der var for svær for virksomheden. Han mener heller ikke, at problemerne hænger sammen med, at virksomheden for første gang prøver at være på det aarhusianske marked.

Bestseller har ikke ønsket at kommentere striden.

Oven i tabet fra Aarhus har Hansson & Knudsen tabt 14 millioner kroner på renoveringen af nogle almene boliger i Aabenraa. Her er årsagen ifølge virksomheden vanskeligheder med styringen samt uforudsete problemer.

Milliontab: Fynsk firma i strid om Rømerhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce