Musikskole har bedt politiet undersøge udenlandsk dirigent

Bruno Campo til en prøve i forbindelse med Klassiske Dage i 2014. Foto: Johan Gadegaard.

Musikskole har bedt politiet undersøge udenlandsk dirigent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østjyllands Politi er i øjeblikket ved at undersøge flere henvendelser, som Aarhus Musikskolen har modtaget på baggrund af en udenlandsk underviser.

AARHUS: Det er sjældent, at begivenheder i Guatemala har nogen særlig effekt i Aarhus, men det er ikke desto mindre tilfældet i disse dage.

Aarhus Musikskole har nemlig fået flere henvendelser efter at det guatemalanske medie, Nómada har bragt artikler om dirigenten Bruno Campo, hvor flere kvinder anklager ham for seksuelle overgreb.

De henvendelser har musikskolen sendt videre til Aarhus Kommune, som derefter har sendt dem til Østjyllands Politi, der nu skal i gang med at vurdere om der er noget strafbart i henvendelserne. Det oplyser både musikskolen og kommunen, mens man hos Østjyllands Politi bekræfter at have modtaget henvendelsen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået overdraget en sag, og at der er en undersøgelse i gang, men udover det, kan vi ikke sige noget endnu, siger Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Ingen af de tre har yderligere kommentarer til sagen.

Jeg kan bekræfte, at vi har fået overdraget en sag, og at der er en undersøgelse i gang, men udover det, kan vi ikke sige noget endnu.
Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Smertefuldt og trist at læse

Bruno Campo selv afviser anklagerne.

- Det er nogle alvorlige anklager, og det er meget smertefuldt og trist for mig at læse sådan nogle artikler. Der er masser af beviser, som kan afkræfte anklagerne og dem har jeg overleveret til det danske politi, som jeg nu vil lade behandle sagen, siger han.

Bruno Campo har været involveret i flere koncerter i Aarhus, Holstebro, Viborg og Aalborg, især i forbindelse med sit arbejde med det regionale symfoniorkester for unge, REMUS. Han er i øjeblikket ikke tilknyttet nogen af stederne - dog ikke på grund af denne sag - og bor i Tyskland. Han er hverken tiltalt, sigtet eller mistænkt for noget strafbart i Danmark i skrivende stund.

Musikskole har bedt politiet undersøge udenlandsk dirigent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce