Naboer kræver trafikløsning ved Tulip-grund

Det er området inden for den røde markering firmaet A. Enggaard A/S har købt med henblik på at opføre 250-300 boliger. Naboer kræver nu, at kommunen laver en trafikplan for området.

Naboer kræver trafikløsning ved Tulip-grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikgruppe i Brabrand kræver en sikker skolevej, når der opføres nye boliger på Højriisgårdsvej. Rådmand udsætter høringsfrist og inviterer til borgermøde.

Det er helt fint at tillade boliger på den tidligere og nu forfaldne Tulip-grund. Men det kræver en ordentlig trafikløsning, der kan håndtere den megen ekstra trafik, der vil komme ud på Truevej og Langdalsvej, som er skolevej for mange børn.

Sådan omtrent lyder kommentarer fra trafikgruppen »Sikker skolevej Brabrand« til det nye forslag om at omdanne den grund, der tidligere husede et Jaka- og Tulip-slagteri, til boligområde.

Nye boliger
<p>Aarhus Kommunes foreslår at omdanne et erhvervsområde til boligområde efter at det tidligere Tulip-slagteri har stået tomt i syv år.</p><p>Entreprenørkoncernen A. Enggaard A/S har købt den 134.000 kvadratmeter store grund for at opføre 250-300 boliger. Det er endnu ikke afklaret om der bliver tale om ejer- eller leje-lejligheder eller et miks. Men kommunen foreslår en tilladelse til en-bolighus, dobbelthuse, tæt-lav bebyggelse og etagebyggeri på højest seks etager samt en samlet bebyggelsesprocent på 40.</p><p>Forslaget er i forhøring - nu udsat til 1. juni. Samtidig indkalder kommunen til borgermøde 27. maj kl. 19. Stedet er ikke fastsat.</p><p>.</p><p>&nbsp;</p>

»Vi har intet imod, at der skal bygges boliger, men vores infrastruktur i området er elendig i forvejen, og der er i høringsmaterialet slet ikke tænkt på trafikken,« lyder kritikken fra beboer og talsmand for trafikgruppen, Dorthe Aspegren Bendixen.

Hun fortæller, at mange beboere også er fortørnede over, at de ikke har modtaget information om projektet fra kommunen.

»Vi ønsker, at lokalområdet bliver hørt og at høringsfristen derfor bliver udsat.«

Så snart trafikgruppen hørte om planen, fik man travlt med at sende informationsmateriale ud til naboerne i området med opfordring til at kræve bedre information og en trafikplan for området.

Borgermøde på vej

Hos kommunens planafdeling har man også hørt fra beboerne, og rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), reagerer ved at invitere til et borgermøde og udsætte høringsfristen.

Arkitekt Mathias Thinggård Brovall fra planafdelingen fortæller:

»Vi er ved at arrangere et borgermøde i Brabrand 27. maj kl. 19, hvor rådmanden vil deltage, ligesom entreprenøren A. Enggaard og deres arkitekter kommer og fortæller om projektet.«

Man har endnu ikke fundet et mødelokale, men regner med at melde det ud gennem avisen og fællesrådet, så snart det er fundet.

»Samtidig har rådmanden foreslået at udsætte høringsfristen til efter borgermødet, så beboerne har mulighed for at høre om projektet først. Derfor udsætter vi fristen til 1. juni,« siger arkitekten.

I forhold til informationsniveauet fortæller arkitekten, at man har informeret de nærmeste naboer, men derudover udvidet kredsen til i alt 424 husstande i nærområdet til grunden, som er informeret via e-post.

Mathias Thinggård Brovall finder det naturligt, at beboerne bekymrer sig for skolevej og trafik:

»Men lige nu er der tale om en overordnet forhøring om at ændre området fra erhvervsområde til boligområde. Trafikken vil blive inddraget i den efterfølgende proces, hvor der også skal laves en lokalplan for området,« lyder svaret.

I øvrigt understreger han, at projektet omfatter 250-300 boliger, og ikke som oplyst af trafikgruppen 600 boliger.

Naboer kræver trafikløsning ved Tulip-grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce