Naboer protesterer: 900 nye boliger er uønskede

Det er området, der tidligere husede VIAs uddannelser, der skal omdannes til boligområde med 900 boliger, foreslås det i ny lokalplan, som byrådet behandler.

Naboer protesterer: 900 nye boliger er uønskede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplan, der foreslår 900 nye boliger ved det tidligere VIA på Skejbyvej, møder indvendinger. Radikale sendte sagen i teknisk udvalg.

VEJLBY: 25 høringssvar, herunder en underskriftsindsamling fra naboer med 202 underskrifter, er der indkommet til lokalplan 1069. Næsten alle vender sig mod forslaget om 900 nye boliger og 700 parkeringspladser på Skejbyvej i Vejlby.

Forslaget, der beskrives i lokalplan 1069, var onsdag til debat i byrådet, og her kritiserede Det Radikale Venstre planen.

- Vi vil gerne vide, hvordan trafikstøjen påvirker naboerne på Skejbyvej, Skejbygårdsvej og Vejlby Centervej. Og vi vil gerne vide, hvordan man vil sikre, at forholdene for cyklister ikke forværres, sagde Eva Borchorst Mejnertz (R) og sendte sagen i teknisk udvalg.

Hun henviste til et af høringssvarene, hvor en borger skriver, at hvis trafikbelastningen på Skejbyvej øges, som der er lagt op til i lokalplanforslaget, vil det blive betydeligt vanskeligere for cyklister at krydse Skejbyvej. Det vil i særdeleshed blive tilfældet i spidsbelastningstiden morgen og eftermiddag. Derfor kræver denne borger, at der dermed oprettes en tunnel eller lignende separering af hårde og bløde trafikanter i forbindelse med cykelstien.

Den radikale bad samtidig teknisk udvalg se nærmere på ændringsforslagene fra samme borger, der bor på Skejbygårdsvej. Han foreslår, at reducere den maksimale bebyggelsesprocent fra 90 til de 50 procent, som allerede findes i den eksisterende lokalplan. Det kan ske ved at sætte etagerne ned fra de foreslåede seks til tre på alle boliger og ved at kræve en maksimumgrænse for små lejligeder og kræve flere boliger i familiestørrelse.

Kantorparkens beboerforening klager også over lokalplanen og frygter en alt for høj koncentration af mennesker på sparsom plads med alt for lidt vægt på luft og åbne og grønne områder.

Desuden frygter beboerne mere trafikstøj fra biler fra de 700 kommende parkeringspladser:

"Vejlby Centervej og Skejbyvej allerede i dag har så meget trafik, at trafikstøjniveauet overskrider kommuneplanens støjgrænser for vejtrafikstøj for boligbebyggelse og udendørs opholdsarealer," peger Kantorparkens beboerforening på.

Sagen skal som sagt nu drøftes i teknisk udvalg.

Naboer protesterer: 900 nye boliger er uønskede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce