Naboer undrer sig: Hvor kom den ekstra etage lige fra?

Æggepakkeriets høje hus ved godsbanen skulle efter lokalplanen have 13 etager. Der er 14 etager, konstaterer Peter Thyssen. Selv bor han i Ceres Panorama i baggrunden. Her siger lokalplanen 18 etager, men det er endt med en bolig på 19. etage. De ekstra etager har kommunen givet dispensation til. Foto: Michael Svenningsen

Naboer undrer sig: Hvor kom den ekstra etage lige fra?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplan bestemmer, at højt hus ved Godsbanen må være i 13 etager. Nu er huset skudt op - med 14 etager.

AARHUS: Hvad er nu det for noget? tænkte Birgitte Bogner, da hun en dag stod ved vinduet i sin lejlighed i Ceresbyens højhus og kiggede over mod den høje bygning, der er skudt op på Carl Blochs Gade ved Godsbanen.

Der er da 14 etager, talte hun sig frem til. En for meget.

I lokalplanen for Æggepakkeri-byggeriet, som er det, hun kigger på, står der, at det høje hus må være i højest 13 etager.

- Som borger involverede jeg mig, da forlaget til lokalplan for Æggepakkeriet kom i efteråret 2016. Jeg har skrevet høringssvar og haft foretræde for teknisk udvalg, så min overraskelse var stor, da jeg opdagede, at det høje hus ikke er i 13 men i 14 etager, siger Birgitte Bogner.

Hun skrev til Teknik og Miljø og spurgte, hvor den ekstra etage kom fra.

- Nu har de så svaret, at kommunens afdeling for Byggeri har givet Æggepakkeriet dispensation til den ekstra etage, som man har kunnet finde plads til, uden at gøre bygningen højere, siger Birgitte Bogner.

Hun undrer sig over, at sådan en dispensation ikke har været i offentlig høring.

- Vi er ikke en gang blevet orienteret om, at kommunen har givet dispensationen, siger hun.

- Det borgerne kan forholde sig til er jo ikke, om et hus er tre meter højere eller lavere. De forholder sig til antallet af etager, som de umiddelbart kan tælle. Hvis ikke ting står til troende, tager kommunen ikke borgerne alvorligt. Det duer ikke, hvis 13 etager ikke betyder 13 etager men 14.
Peter Thyssen, beboer i Ceres Panorama og tidligere rådmand.
Peter Thyssen kalder det et demokratisk problem, hvis man ikke kan regne med det etageantal, der står i en lokalplan. Foto: Michael Svenningsen
Peter Thyssen kalder det et demokratisk problem, hvis man ikke kan regne med det etageantal, der står i en lokalplan. Foto: Michael Svenningsen

Et demokratisk problem

I Ceres Panorama bor også den tidligere rådmand for Teknik og Miljø, Peter Thyssen.

Også han har bemærket, at der er 14 og ikke 13 etager i Æggepakkeriets høje bygning.

Han mener, at det er udtryk for manglende respekt for borgerne, og at det udgør et demokratisk problem, at man ikke kan regne med det etageantal, der står i en lokalplan.

Men kan det ikke være lige meget, om der er 13 eller 14 etager i huset, når den ekstra etage er et resultat af, at man har beskåret loftshøjden i de øvrige etager? Huset er jo ikke blevet højere af, at der er kommet en ekstra etage på. Og antallet af bolig-kvadratmeter overstiger ikke det, der er fastsat i lokalplanen.

- Det, borgerne kan forholde sig til, er jo ikke, om et hus er tre meter højere eller lavere. De forholder sig til antallet af etager, som de umiddelbart kan tælle. Hvis ikke ting står til troende, tager kommunen ikke borgerne alvorligt. Det duer ikke, hvis 13 etager ikke betyder 13 etager men 14.

- Hvis man vil ændre etageantal, skal det da i en høring igen - især da antallet af etager var genstand for en lang debat, da byrådet behandlede lokalplanen. Man føler ikke, at man bliver taget alvorligt, når man involverer sig i en demokratisk proces, siger Peter Thyssen.

Han mener, at det er et problem, at det efterhånden er helt umuligt for den almindelige borger at se, hvad det er, der vil blive bygget.

- Og for byrådet er det lige så umuligt, når man dårligt har vedtaget en lokalplan, før der bliver dispenseret fra den, siger Peter Thyssen.

Naboer undrer sig: Hvor kom den ekstra etage lige fra?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce