Nervøs passager i Aarhus: Unge drenge truer og tyranniserer bybus

Det kan være ubehageligt at køre med bus 4A i Aarhus, lyder det fra passager. Arkivfoto: Kim Haugaard

Nervøs passager i Aarhus: Unge drenge truer og tyranniserer bybus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere gange har en buspassager oplevet, at en gruppe drenge af anden etnisk herkomst end dansk skaber uro i en bybus i Aarhus.

AARHUS: - Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, for jeg vil gerne prøve at stoppe dem, men jeg er så bange for, at de kommer efter mig.

Sådan lyder det fra en nervøs buspassager, der næsten dagligt gør brug af bybusruten 4A, der kører fra Brabrand til Tranbjerg og Viby. Han oplever alt for ofte, at en gruppe unge drenge tyranniserer bybussen.

- Det er en katastrofe at køre med 4A. Der er høj musik, de råber og skriger, larmer og slås, fortæller Ofer Attias, der ofte bruger bybusserne i Aarhus, fordi han ikke længere kan køre bil selv, til TV2 Østjylland.

Og i går blev det for meget for passageren, da han havde sine børn med i bussen.

- Jeg stod med mine to børn på otte og tolv år, som begyndte at græde, og jeg blev selv bange, så jeg ville hellere gå væk, siger Ofer Attias.

Han mener, at det er den samme gruppe af unge drenge, der huserer i bybussen.

- Det er de samme otte drenge, jeg for det meste ser. De er 12 til 14 år, og så er de ikke danskere (red. af anden etnisk baggrund), siger han.

Ofer Attias fortæller også, at de unge drenge er ligeglade med både inventaret og de andre passagerer i bussen.

- De begynder at spytte på stole og vinduer, og de ryger cigaretter i bussen, smider skrald over det hele, og i går blev en gammel dame nødt til at flytte sig til et andet sæde, siger han.

Og selvom chaufføreren ved episoden i går forsøgte at stoppe situationen, hjalp det hele ikke, siger buspassageren.

- Chaufføren stoppede bussen midt på vejen og bad dem om at stoppe, men de var ligeglade og truede ham bare og begyndte at grine ad ham.

Uro i flere måneder

Hos Busselskabet Aarhus Sporveje kan man nikke genkendende til episoder som den i går i bybus 4A, som Ofer Attias beskriver.

- Der har de seneste måneder været uro i det område og bøvl med grupper af unge, siger HR- og kvalitetschef hos Busselskabet Aarhus Sporveje, Bjarne Larsen, til TV2 Østjylland.

Han fortæller, at chaufførerne indberetter til busselskabet lige så snart, der er episoder, som kan virke utrygge urolige, men at de ikke altid kan stoppe situationerne selv.

- Det er forskelligt, hvor meget chaufførerne kan klare. Nogle beder folk om at forlade bussen, mens andre taler til dem over mikrofonen og andre igen satser på, at det går over. Det kommer jo meget an på, hvor meget chaufførerne føler, de kan håndtere, siger HR-chefen.

Noget af det, han især oplever som et problem, er rygning i busserne.

- Det er på én eller anden måde sådan, at der er flere og flere episoder, hvor folk ryger i busserne. Om det så er, fordi de tror, at e-cigaretter er lovligt, ved jeg ikke, men al rygning i busser er forbudt, fastslår han.

Aarhus Sporveje er derfor opmærksomme på problemet og fortæller, at et bredt samarbejde skal være med til at mindske urolige situationer.

- Vi har et stærkt samarbejde med politiet, SSP, natteravnene, Midttrafik og gademedarbejdere, så vi kan få løst problemerne. Og hvis der er lidt for mange episoder, tager vi ud på skoler for at fortælle, hvordan man skal opføre sig i busserne, siger han.

Kilde: TV2 Østjylland

Nervøs passager i Aarhus: Unge drenge truer og tyranniserer bybus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce