Nordiske boliger med særpræg

Marianne Ibler skriver flittigt om arkitektur. Foto: Flemming Krogh

Nordiske boliger med særpræg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Århusiansk arkitekt skriver bog om huse, der er integreret med omgivelserne.

AARHUS: I 10 år har Marianne Ibler skrevet om arkitektur, og nu har hun udsendt bog nummer 12 gennem sit firma Archipress M.

Den århusianske arkitekt ph.d. har specialiseret sig i at skrive om arkitektur, og den nyeste bog er nummer tre i serien om nordisk arkitektur. Denne gang handler det om boliger.

De to tidligere handlede om henholdsvis arkitektur og landskab samt arkitektur og design.

- Siden begyndelsen af det 20. århundrede har nordisk arkitektur været et godt eksempel på demokratisk, god boligarkitektur, der er ærlig og godt integreret med omgivelserne. Det gælder især i boligarkitektur. I den er der en vis ærlighed i arkitekturen, og jeg har hentet forskellige eksempler til bogen, siger Marianne Ibler.

Før det nordiske skrev hun syv bøger om ny dansk arkitektur, bogserien "Global danish Architecture", og hun har også lagt pen til en bog om arkitekten Kay Fisker og Det Danske Akademi i Rom samt bogen "A Living Tradition", som handler om projekter af KPF Arkitekter.

Ud over at beskrive spændende huse har Marianne Ibler interviewet verdensstjernen Bjarke Ingels til bogen.

- Han laver grænseoverskridende, original arkitektur, der tilpasser sig de miljøer, bygningerne er opført i, og han tør sprænge rammer, siger Marianne Ibler.

Bogen rummer mange eksempler på huse, som er bygget om til mere spændende og funktionelle boliger eller blot huse, som har en god og funktionel tilpasning til stedet, fællesarealer og i interiøret.

Et af dem ligger på Bakke Allé i Åbyhøj og omtales i artiklen ved siden af denne artikel.

Selv bor Marianne Ibler ikke i hus, men med sin familie i en lejlighed i Strandparken i Aarhus.

Nordiske boliger med særpræg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce