Norsk energikæmpe køber Aarhus-firma for milliardbeløb

Henrik Lind, CEO for Danske Commodities, har solgt firmaet til norsk energikæmpe for knap 3 milliarder kroner. Arkivfoto: Jens Thaysen

Norsk energikæmpe køber Aarhus-firma for milliardbeløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den århusianske erhvervsmand Henrik Lind har solgt sit firma Danske Commodities i en kæmpehandel.

AARHUS: Den norske energigigant Equinor, der tidligere var kendt som Statoil, vil fremover være ejer af den danske energihandelskoncern Danske Commodities, der har hovedkvarter i Aarhus.

Det norske selskab har indgået en aftale om at købe samtlige aktier det århusianske selskab for 400 mio. euro - svarende til 2,98 mia. danske kr. Derudover vil der være mindre betalinger i løbet af de næste år, som er afhængige af, hvordan selskabet udvikler sig, fremgår det af en pressemeddelelse fredag morgen.

- Danske Commoditites handelsplatform og geografiske fodaftryk vil støtte vores strategi ved at udnytte selskabets store handelsposition inden for elektricitet og naturgas. Deres succes hænger sammen med deres fleksibilitet, iværksætterånd og hurtighed på markedet. Vi glæder os til at byde deres talentfule medarbejdere velkommen i Equinor-koncernen, siger Jens Økland, der er direktør for markedsføring og midstream, hos Equinor.

Danske Commoditites handler med el og gas på tværs af 37 lande i Europa. Virksomheden er stiftet af Henrik Lind, der ifølge CVR-registret ejer 87,5 pct. af selskabet. I pressemeddelelsen fremgår det, at han også vil fortsætte som topchef for energihandelskoncernen, i mindst 12 måneder efter at transaktionen går endeligt i gennem.

- Under Equinors ejerskab vil Danske Commoditites drage fordel af en stærkere finansiel position og en portefølje af gas og vedvarende energiaktiver på tværs af Europa, som kan optimeres i det dynamiske marked og give os yderligere handelsmuligheder, siger Henrik Lind i meddelelsen.

Handlen er betinget af godkendelser fra de relevante konkurrencemyndigheder.

I 2017 oplevede Danske Commoditites stor fremgang på både top- og bundlinjen. Omsætningen voksede med 65 pct. til 5472 mio. euro, mens driftsresultatet før skat steg 79 pct. til omkring 60 mio. euro, viser det seneste regnskab.

Norsk energikæmpe køber Aarhus-firma for milliardbeløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce