Nu bygger de i Langenæsparken

Fem træer har fået et grønt kryds som tegn på, at de skal fældes for at give plads til Læssøesgades Skole, der udvider ind i Langenæsparken. Foto: Jens Thaysen


Nu bygger de i Langenæsparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggestart på ny indskoling i hjørne af Langenæsparken. Forberedelserne til det omdiskuterede millionbyggeri er gået i gang.

Aarhus Kommune er så småt gået i gang med forberedelserne til at bygge en ny indskolingsafdeling på Langenæs for 200 børn fra 0.-4. klassetrin fra Læssøesgades Skole og daginstitution for 72 børn fra institutioner i Gerlachsgade og Kirkedammen, der skal flyttes.

Byggeriet til 44 mio. kr. er for længst vedtaget i byrådet, og nu er de indledende øvelser forud for byggeriet gået i gang i et hjørne af Langenæsparken.

Brugere af Langenæsparken kan se, at der er sat kryds på fem store træer. Det betyder, at træerne skal fældes for at give plads til det nye byggeri. Byggeriet kommer til at gå hen over den lille sti i parken, og derfor rykkes stien lidt mod syd og vest.

Andre træer i nærheden har fået røde-hvide bånd omkring, hvilket modsat betyder, at de bevares.

Byggeriet blev vedtaget i Aarhus Byråd 20. maj 2015 af alle partier undtagen Liberal Alliance. Det nye byggeri indgår i en samlet bevilling på 55,5 mio. kr., der både dækker byggeriet i Langenæsparken syd for de eksisterende daginstitutioner og en teknisk og pædagogisk modernisering af Læssøesgades Skole, som mellemtrin og overbygningsklasser får glæde af, ligesom der bliver klubfaciliteter på skolen.

Ved den nye indskolingsafdeling på Langenæs bliver der ud over klasselokaler også faglokaler, personalefaciliteter, legeplads og udendørs læringsmiljøer. Derved får projektet på Langenæs et samlet 0-10 års perspektiv set i sammenhæng med de nuværende daginstitutioner.

Mange protester

Forud for vedtagelsen i byrådet var sagen i høring, hvor mange lokale beboere protesterede over indgrebet i Langenæsparken og over, at der ville blive væsentligt mindre park tilbage.

Kommunen har siden arbejdet på at minimere indgrebet i parken og peger på, at bebyggelsen skubber sig ud i parkrummet, men ikke berører boldbaner og multibane.

Den nye bebyggelse gøres også mere kompakt end den eksisterende for at minimere indgrebet i parken. Der er tale om et byggeri i en og to etager på samlet 2.580 kvadratmeter, der breder sig med 1.500 kvadratmeter grundareal i parken.

Bebyggelsen tager ifølge kommunen hensyn til ønsket om at bevare flest mulige bevaringsværdige træer i parken. Der er udarbejdet en trærapport og der fjernes fem træer, med nye skal genplantes sikrer lokalplanen.

Debat gjorde indtryk

Medlem af teknisk udvalg, Steen B. Andersen (S), synes der er tale om et spændende projekt, som er passet godt ind i området. Men han er enig med kritikerne i, at man skal passe godt på Langenæsparken.

»Debatten om parken har gjort indtryk. Jeg kan ikke se for mig, at vi vil lave mere byggeri i Langenæsparken fremover, for det er vigtigt at holde fast i de grønne områder.«

Samtidig lover han de mange naboer, der er bekymrede for trafikken omkring den nye skoleafdeling, at teknisk udvalg vil holde øje med de trafikale udfordringer.

Ifølge Teknik og Miljø arbejder man bl.a. med en trafikal løsning, hvor der etableres afsætningslommer med tidsbegrænset parkering i Åbenrågade og i Augustenborggade. Og man vil prøve at skaffe flere parkeringspladser i de to gader.

Byggestarten markeres med et første spadestik 11. marts og bygningerne ventes færdige om godt et år.

Andre træer har fået bånd omkring. De bevares. Og der plantes nye for de fem, der fældes.
Andre træer har fået bånd omkring. De bevares. Og der plantes nye for de fem, der fældes.
Foto: Jens Thaysen/Jens Thaysen, Århus Stiftstidende, Scanpix.
<p>Illustration: Nex</p>

Illustration: Nex

Nu bygger de i Langenæsparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce