Nu bygges der på stenhuggergrunden

Visualiseringen her er set fra den grønne kile. Det er ikke målfast og illustrerer kun det nye projekts arkitektoniske intentioner, har vi lovet arkitekfirmaet at oplyse. Bygningen opererer med altaner og en aftrapning i facadelinjen, der følger den buede Thorvaldsensgade. Illustration: Arkitema Architects


Nu bygges der på stenhuggergrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstillingen af gravsten er flyttet væk som de første forberedelser til et nyt stort byggeri i midtbyen på den såkaldte »stenhuggergrund« i Thorvaldsensgade 26.

Her begynder nu opførelsen af et hus i syv etager med kombineret gravstens-udstilling i stueetagen og boliger ovenpå.

<p>Der er aktivitet på ?stenhuggergrunden? i Thorvaldsensgade, hvor man gør klar til det nye byggeri. Foto: Axel Schütt</p>

Der er aktivitet på ?stenhuggergrunden? i Thorvaldsensgade, hvor man gør klar til det nye byggeri. Foto: Axel Schütt

Aarhus Kommune har netop givet byggetilladelse til huset, som har skiftet arkitekt siden lokalplan 981 blev vedtaget efter en heftig lokal debat om projektet.

Mens E+N Arkitektur stod bag stregerne i lokalplanforslaget er det nu et andet århusiansk arkitektfirma, Arkitema, der har fået opgaven med at tegne huset for bygherren, Raundahl og Moesby A/S, på vegne af 'Ejendomsselskabet Thorvaldsensgade 26 Aps'. Med det nye valg af arkitekt er det også et andet hus med et lidt andet udtryk, der skal opføres på stedet.

»I princippet er det det samme hus, der skal opføres. Udtrykket er ændret en smule, og huset er knapt så dybt, men ellers har det samme volumen og er fortsat i røde teglsten og har altaner. Jeg synes, det er et pænere hus nu, og der er mere luft bag ved huset. Samtidig holder vi os snorlige inden for lokalplanen. Bygherren ønsker ikke at hvirvle mere støv op om dette byggeri, så der er ikke en mursten, der stikker uden for lokalplanen,« fortæller Kim Risager, partner i Arkitema Architects.

Han forventer en byggeperiode, der strækker sig over et år med en planlagt indflytning i begyndelsen af 2017.

Huset får i alt 34 lejligheder i varierende størrelser og to butikslejemål, hvoraf Danske Stenhuggerier bliver det ene. Bygningen opføres i betonelementer med en skalmur i røde teglsten. Og alle boliger får som omtalt enten vest- eller østvendt altan og pulterrum i kælderen. Huset får parkeringskælder med indkørsel fra Vestergade og bagerst på grunden ud mod Aarhus Å bliver anlagt et grønt område, som kommunen har krævet offentlig adgang til.

»Med en frilægning af åens brinker og etablering af rekreative og grønne arealer følges op på det kvalitetsløft langs vandløbet, som i de senere årtier har fundet sted i midtbyen,« skriver Arkitema om projektet.

Læsere af en nærværende avis vil vide, at projektet har krævet en ændring af Kommuneplanen, som hidtil har beskrevet grunden som en potentiel grøn bypark og en afslutning på den grønne kile fra Aarhus Å og ind i byen. Ændringen blev gennemført til trods store protester fra bl.a. naboer og landskabsarkitekter og vedtaget i byrådet sidste år. Siden er byggetilladelsen altså givet og nu starter snart byggeriet.

I kommunens afdeling for Byggeri oplyser sagsbehandler Jacob Larsen, at der er skåret noget af højden i det nye hus i forhold til potentialet i lokalplanen.

»Lokalplanen åbner for et hus på 25 meters højde, men dette hus bliver væsentligt lavere, selv om der fortsat er tale om syv etager. Huset bliver cirka 22,1 meter højt i forhold til terræn. Samtidig har det ikke samme dybde som huset i lokalplanforslaget.«

Det er den tidligere nedtrapning af huset bagud på grunden mod øst, der er delvist forsvundet og altså giver et lidt smallere hus. Samtidig er udstillingsarealet til gravsten begrænset, hvorfor der er mere grønt område, lyder forklaringen.

Nu bygges der på stenhuggergrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce