Nu er der dato på letbane til Odder

Letbanen kører fra 24. september bl.a. på Randersvej. Og godt to måender senere kører den også til Odder og Lisbjerg.

Nu er der dato på letbane til Odder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Letbanen kører fra 26. november både til Odder og Lisbjerg. Det sker samtidig med, at busserne skifter køreplan.

AARHUS/ODDER: Søndag 26. november træder den nye køreplan for bybusserne i Aarhus i kraft. Samme dag udvider letbanen også med kørsler Aarhus-Odder og Skejby-Lisbjergskolen.

Det skriver Midttrafik på sin hjemmeside.

De første strækninger af letbanen starter ganske vist allerede 24. september. Den dag åbner strækningen Aarhus H - Aarhus Universitet - Aarhus Universitetshospital i Skejby med tre afgange i timen. Fra 29. oktober er det planen, at letbanen udvider til fuld drift op til otte afgange i timen.

Men søndag 26. november, når den nye køreplan træder i kraft, udvides kørslerne, så der bliver fuld drift af letbanen mod Lisbjerg, hvorimod letbanen til Odder åbner med en afgang i timen. Fra årsskiftet speedes op til to afgange i timen til og fra Odder. De suppleres med ekstra afgange i myldretiden.

- De endelige køretider for letbanen fra 26. november er ikke på plads endnu, men det kommer, fortæller gruppeleder i Midttrafik, Ole Sørensen.

- Samtidig vil vi i en periode fortsætte med at køre busser som et supplement til letbanen. Og vi forventer at køre erstatningskørsel med busserne på Odderbanen frem til nytår, indtil letbanen kommer op på to afgange i timen, fortæller Ole Sørensen.

I foråret 2018 begynder letbanen at køre til Grenaa med én afgang i timen. Samtidig åbner letbanen mellem Lystrup og Lisbjerg. Hermed vil samtlige 110 km letbane være i drift.

Tog til og fra Grenaa vil vende i Mårslet, så der er fire afgange i timen mellem Aarhus og Mårslet i dagtimerne på hverdage.

Fra fjerde kvartal i 2018 er det planen at udvide til to afgange mellem Aarhus - Grenaa i myldretiden på hverdage, meddeler Midttrafik.

Nu er der dato på letbane til Odder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce