Nu er der sat dato på: Havnebadet åbner til sommer

Havnebadet får plads ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Forskellige problemer, der har forsinket åbningen, er nu blevet løst. Visualisering: Aarhus Kommune

Nu er der sat dato på: Havnebadet åbner til sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er kommet styr på problemerne med forurenet vand og hårde bølger i havnebadet ved Bassin 7 på Aarhus Ø, så havnebassinerne er nu klar til at åbne til juni.

AARHUS: Vandhunde kan glæde sig til at tage en dukkert i det nye havnebad, der - hvis alt går vel - åbner 1. juni.

Det skriver Lokalavisen Aarhus.

- Der er kommet styr på vandkvaliteten og bølgerne, så vi satser på at åbne til juni - gerne fredag 1. juni, siger Steen Hestbek, chefkonsulent ved Bolig- og Projektudvikling i Teknik og Miljø, til Lokalavisen.

En stor del af pengene til havnebadet kommer fra Købmand Herman Sallings Fond, der i 2016 skænkede 40 millioner kroner til projeket.

Efter planen skulle havnebadet have stået klar i 2017, men det viste sig, at konstruktionen ikke kunne holde til bølgerne i havnen.

- Det har vist sig, at bølgepåvirkningen af havnebadet er større, end det oprindeligt var forventet. Bølgerne kan i hårdt vejr blive så store og opføre sig på en måde i bassinet, som havnebadet ikke kan holde til, lød det fra Bente Lykke Sørensen, chef for Bolig- og Projektudvikling i Aarhus Kommune, til Århus Stiftstidende i maj 2017.

Vi tager en lille tur på Aarhus Ø - Bassin 7 - hvior de lige er begyndt at lægge pontoner i vandet til havnebadet. + fotos fra BIG-byggepladsen Aarhus.
Havnebadet har i lang tid været parkeret bagved Navitas, mens man har ventet på grønt lys. Foto: Axel Schütt

Rent vand i bassinet

Derudover viste det sig også, at der var problemer med vandkvaliteten. Selvom Aarhus Kommune i årernes løb har brugt store beløb på separat kloakering og lignende, kan åens vand stadig efter store regnskyl sende så meget forurenet spildevand ud i havnen, at det kan ødelægge vandkvaliteten i havnebadet.

For at undgå forgiftede badegæster, skulle Aarhus Kommune i gang med at udvikle et effektivt varslingssystem, der fremover sikrer, at havnebadet kun holder åbent, når vandkvaliteten er god nok til badning.

Men dette skulle der altså være styr på nu.

- Vi har ingen kemikalier i vandet. Det bliver derimod renset med et biologisk filter i stilen med det, man bruger i et akvarium, det her er bare i giga størrelse, siger Steen Hestbek, chefkonsulent ved Bolig- og Projektudvikling i Teknik og Miljø, til Lokalavisen Aarhus.

Som det ser ud nu, skal havnebadet holde åbent fra morgen til aften i tre måneder fra juni og frem. Der vil være livreddere på i alle tre måneder.

Nu er der sat dato på: Havnebadet åbner til sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce