Nu kan du selv være p-vagt og stikke den halve afgift i lommen: FDM er imod

Parkeringskompagniet ønsker med deres app at gøre op med den etablerede parkeringsbranche. I stedet for private selskaber, der varetager overvågningen af parkeringsområderne og hvor p-selskaberne selv beholder de udstedte parkeringsafgifter, kan man nu selv holde øje med sin parkeringsplads - og beholde halvdelen af pengene selv. Foto: Michael Bager

Nu kan du selv være p-vagt og stikke den halve afgift i lommen: FDM er imod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Aarhus-baserede virksomhed Parkeringskompagniet har med deres app gjort det muligt at blive din egen p-vagt. FDM er ikke begejstrede for konceptet.

AARHUS: Det lyder som en vittighed, men den er god nok.

Du kan nemlig ved hjælp af en app selv 'lege' p-vagt og udskrive bøder til ulovligt parkerede biler. Og man beholder selv halvdelen af pengene, hver gang man udskriver en parkeringsafgift.

Det er to iværksættere fra Aarhus, der står bag firmaet Parkeringskompagniet, og blandt kunderne er ejerforeninger, boligselskaber og virksomheder.

Man køber et abonnement hos Parkeringskompagniet, der sørger for dokumentation og inddrivelse. Man fotograferer selv den ulovlige parkering på virksomheden eller ejerforeningens private parkeringsplads, hvorefter Parkeringskompagniet klarer resten. Ønsker man ikke selv at kontrollere og fotografere parkeringspladsen, kan man også få Parkeringskompagniet til det.

- Med Parkeringskompagniet ønskede vi at skabe en nem og praktisk løsning for alle, som ejer eller har brugsretten til et parkeringsområde, siger Kasper Daae, der er den ene partner i firmaet.

Og systemet er blevet taget godt imod af brugerne, fortæller han:

- Folk vil gerne selv bestemme over deres parkeringsplads, hvad enten det er et firma eller en ejerforening. Og de har en virkelig god holdning til vores system.

Kasper Daae (til højre) og Simon Høy står bag Parkeringskompagniet, der med en app har 'vendt op og ned på hele parkeringsbranchen'. Foto: Parkeringskompagniet
Kasper Daae (til højre) og Simon Høy står bag Parkeringskompagniet, der med en app har 'vendt op og ned på hele parkeringsbranchen'. Foto: Parkeringskompagniet

Økonomisk interesse

Hos FDM er man dog ikke udpræget begejstret for konceptet, fortæller Dennis Lange, juridisk konsulent.

- Juridisk er der ikke noget i vejen med konceptet, men der er nogle moralske holdepunkter, der ikke er helt gode, siger han og uddyber:

- Det er problematisk, at man som pladsejer får del i parkeringsafgiften.

Ifølge Dennis Lange opstår der en økonomisk interesse, når man på den måde 'deler afgiften i porten' mellem pladsejer og parkeringsselskab - og det er problematisk.

- Når man udskriver parkeringsafgifter til ulovligt parkerede biler, for eksempel på tidsbegrænsede pladser, så sker det jo ofte for at sikre, at pladserne så vidt muligt er ledige, til dem der skal bruge dem. Men nu risikerer man, at pladsejerne i stedet får en økonomisk interesse i det, siger Dennis Lange og fortsætter:

- Vi synes ikke, at det er en god idé. Uvildigheden ryger for os når pladsejerne pludselig kan kontrollere deres egne parkeringspladser - og tjene på det.

- Fjernt fra det, vi tror på

Dennis Lange peger på, at parkeringsselskabernes brancheorganisation har det som retningslinje, at p-vagter ikke må være provisionslønnet:

- Men her bliver p-vagterne, som jo egentligt ikke er 'rigtige' p-vagter, næsten provisionslønnet.

Sådan ser Parkeringskompagniet dog ikke på det.

- Det er meget fjernt fra det, vi tror på, siger Kasper Daae, og forklarer, at det for dem handler om at udvikle sig:

- Man kan ikke sidde fast i 1980'erne, der er nødt til at ske en videreudvikling af det, vi kender. I samarbejde med pladsejerne, laver vi et parkeringssystem, der er meget bedre end det eksisterende.

Kasper Daae fortæller, at de udbetaler halvdelen af de udskrevne parkeringsafgifter til firmaet, ejerforeningen eller lignende, der er tilmeldt som abonnement - ikke til de enkelte personer.

- Vi udbetaler pengene til den, der er registeret, og så bestemmer de, hvad der skal gøres med dem. Vores antagelse er, at der ryger rigtig mange penge i en 'fælleskasse', der for eksempel kan bruges på at renovere ejendommen sidenhen, siger Kasper Daae.

Appen har eksisteret siden 2017, og ifølge ejerne, har der i det første år været tilknyttet 2.000 parkeringspladser til Parkeringskompagniet. Der er flere end 250 brugere, der er p-vagter.

I videoen herunder kan se se, hvordan man opretter en afgift fra telefonen:

Nu kan du selv være p-vagt og stikke den halve afgift i lommen: FDM er imod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce