Nu kører Godsbanens madværksted på skinner

Jeanette Ulf Damsholt blev sat ind som konsulent, blev siden forpagter og vil søge om at overtage driften af Thorvalds, Godsbanens café og restaurant, i det kommende udbud. Foto: Hans Petersen.

Nu kører Godsbanens madværksted på skinner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thorvalds Torv bliver nyt i café og restaurant, der har fået ny forpagter, som håber at kunne blive.

Godsbanens café og restaurant er kommet på sporet.

Jan Krogh er den nye køkkenchef på Thorvalds. Foto: Hans Petersen.
Jan Krogh er den nye køkkenchef på Thorvalds. Foto: Hans Petersen.

Efter den voldsomme økonomiske slingrekurs det første halvandet år styrer den nye forpagter nu stedet med sikker hånd. Og med nye aktiviteter. Blandt andet en stærk økologisk satsning.

Godsbanen
<p>Aarhus Godsbanegård, som er blevet til kulturstedet Godsbanen, blev opført 1918-23. </p>

<p>Find Frederik Ulf Nielsens rejsebureau Pura Vida Travel på https://www.facebook.com/puravidatravel</p>
Jeanette Damsholt med ægtemanden Frederik Ulf Nielsen, der driver et rejsebureau med speciale i Mellemamerika. Foto: Hans Petersen.
Jeanette Damsholt med ægtemanden Frederik Ulf Nielsen, der driver et rejsebureau med speciale i Mellemamerika. Foto: Hans Petersen.

Jeanette Ulf Damsholt, som er kvinden bag stedet nu, afløste konkursrytteren Johan von Bülow, der efterlod et voldsomt økonomisk rod, men et godt sted.

Sat ind som konsulent

Roderiet bliver der ryddet op i. Kurator, advokat Niels Skovgård Larsen, tager sig af selskabet Aarhus Folkekøkken, der kørte i grøften, og stedet har ikke alene fået nye hænder på rattet, men også nyt navn.

Thorvalds, hedder det, opkaldt efter manden, der var leder af godsbanen for mange år siden, baneingeniør Thorvald Frederik Engqvist.

Jeanette Damsholt blev egentlig sat ind af investoren Morten Lykke, der stod bag den tidligere forpagter.

Hun skulle være konsulent og skaffe et overblik over det økonomiske rod.

Med uddannelser og erfaring fra økonomi, erhvervsliv og hoteldrift fandt hun hurtigt ud af, at det ikke gik at køre videre i det gamle.

Og da hun fik tingene sat på plads, opdagede hun Godsbanen som spændende og café og restaurant som et sted med muligheder.

Efter et stykke tid fandt hun ud af, at hun kunne tænke sig at drive det videre.

Det blev i første omgang på nogle få måneders kontrakt. Men hun er med i puljen, når Thorvalds snart kommer i udbud.

Nyt personale

»Hele personalet er skiftet ud, og vi har ansat en ny køkkenchef, Jan Krogh. Det har været et stort apparat at sætte i gang, og så er det lidt synd at stige af efter få måneder. Det er et fantastisk projekt, her kommer mange mennesker, og vi samarbejder godt med kommunen,« siger Jeanette Damsholt.

Køkkenchefen bor i Aalborg ligesom hun og hendes familie.

Jeanette Damsholt er ellers fra området ved Beder og Malling, men tog tidligt til udlandet for at arbejde, og det har hun holdt ved. Mere om det senere.

Økologisk torv

Lige nu har hun gang i et økologisk projekt på Thorvalds.

»Vi holder økologisk torv en gang om måneden, første gang på lørdag i Den Rå Hal,« siger den 39-årige forpagter.

Hun har selv kontaktet 20-25 økologiske leverandører, flest fra det østjyske, og i denne uge har de alle været til møde om leverancer og de månedlige torve.

De bliver ikke holdt på faste dage, men knyttet til større arrangementer i huset.

»Vi støtter op om det bæredygtige koncept her og vil gerne gå et skridt videre,« siger Jeanette Damsholt.

Til Paris som 17-årig

Hun har blandt meget andet en fortid som direktør for hotellet Comwell i Kolding.

Allerede som 17-årig rejste hun til Paris for at arbejde i Disneyland.

Siden har hun været rejseleder til mange lande, studeret på Copenhagen Business School, uddannet sig i Hongkong og Japan, og senest har familien boet to et halvt år i Costa Rica og Panama.

Familien tæller ud over hende ægtemanden Frederik Ulf Nielsen, som hun mødte under uddannelsen, og børnene Oskar på syv og Karla på fire år.

Frederik Nielsen driver rejsebureauet Pura Vida Travel, der har fundet en niche med at sammensætte rejser til Mellemamerika og samarbejder med fem rejsebureauer her i landet.

Så de har set en del af rejsemålene med egne øjne i tiden i Mellemamerika.

Nu kører Godsbanens madværksted på skinner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce