Nu ligger det fast: Slut med Den Permanente i otte måneder

Fra midt i april er Den Permanente lukket for badefolket. Så må de mange badegæster finde plads på de små strande ved siden af selve badeanstalten, hvis sommeren bliver lige så god som sidste år. Foto: Scanpix

Nu ligger det fast: Slut med Den Permanente i otte måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Permanente Badeanstalt i Riis Skov skal reddes og genoprettes. Derfor lukker den fra 15. april og bliver renoveret i løbet af de næste otte måneder.

RIIS SKOV: Så ligger det fast. Den Permanente Badeanstalt lukker fra midt i april og frem til november. Tusinder og atter tusinder af badegæster skal derfor finde nye "vandhuller", hvis sommeren bliver lige så fantastisk som sidste år.

Arbejdet til 20 millioner kroner med at genoprette den nedslidte badeanstalt har været i udbud, og en entreprenør er klar til at kaste sig over arbejdet. Kontrakten er - næsten - lukket.

- Økonomien ser fornuftig ud. Der er enkelte detaljer, som skal forhandles på plads. Men kontrakten bliver 99 procent sikkert underskrevet en af de nærmeste dage. Entreprenøren vil rigtig gerne i gang med arbejdet omkring 15. april, og så lukker Den Permanente for offentligheden frem til november, siger teknisk koordinator i kommunens Sport og fritid, Michael Dahl.

Om sommeren er Den Permanente åben for alle og er et populært sommerspot for tusindevis af århusianere. Om vinteren holder vinterbademiljøet med Vikingeklubben Jomsborgs 9.500 medlemmer til i Den Permanente, og badeanstalten er dermed lukket land for dem, der ikke er vikingemedlem, i hele 2019.

Fakta
- Vi vil godt understrege, at renoveringen ikke sker for at genere nogen. Hvis vi ikke genopretter badeanstalten, ville vi pludselig stå i en situation, hvor omfanget af skaderne på det gamle anlæg bliver uoverstigelig. Så skulkle vi igennem en længere proces, inden Den Permanente stod overfor en endnu længere lukning. Vi er faktisk på forkant nu, selv om borgerne må undvære badeanstalten i 2019Michael Dahl, koordinator, Sport & Fritid

- Vi vil ikke genere borgerne

Den otte måneder lange ansigtsløftning, genopretning og ombygning omfatter alle bærende pæle og dæk ude i vandet. De skal skiftes ud, og der skal en helt ny spuns til. Dertil kommer en ny facade med blandt andet azobeplanker i hårdt træ til beklædning, så Den Permanente får et nyt og indbydende udtryk. Aarhus Byråd har sagt ja til renoveringen indenfor 20 millioner kroner-budgettet.

- Vi vil godt understrege, at renoveringen ikke sker for at genere nogen. Hvis vi ikke genopretter badeanstalten, ville vi pludselig stå i en situation, hvor omfanget af skaderne på det gamle anlæg bliver uoverstigelig. Så skulle vi igennem en længere proces, inden Den Permanente stod overfor en endnu længere lukning. Vi er faktisk på forkant nu, selv om borgerne må undvære badeanstalten i 2019, siger Michael Dahl.

Det springende punkt omkring renoveringen var, om det såkaldte FSC-certificerede træ, der er specielt holdbart med sit flotte udtryk, kunne nå til Aarhus fra Sydamerika i tide til, at ombygningen af badeanstalten kan gå i gang i foråret. Krudttønden i Venezuela var faktisk en stopklods for, at træet kunne nå frem i år.

- Men der er skaffet FSC-certificeret i Europa, og vi har lovning på, det når frem i tide til renoveringen, siger Michael Dahl.

Den forestående genopretning er betalt med skattekroner. Vikingeklubben Jomsborg, som har forpagtet bygningerne, har også selv et yderligere gennemgribende facelift på tegnebrættet men mangler at få finansieringten på plads.

Den Permanente åbnede i 1933 under navnet Århus Søbad. En storm i 1965 ødelagde store dele af badeanstalten. Meningen med vikingebadernes projekt er blandt andet at udvide med en ny bro - som der var en gang. Nye saunaer og nyt klubhus skal også etableres.

Nu ligger det fast: Slut med Den Permanente i otte måneder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce