Nu sorteres der løs i Aarhus: Større skraldespande, tak!

- Vi er glade for at sortere. Men vi er ikke imponerede over mængden, der kan være i spanden til genbrug, lød det fra Niels Rasmussen og Lone Rasmussen fra Malling. Foto: Axel Schütt

Nu sorteres der løs i Aarhus: Større skraldespande, tak!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvordan går det med at sortere affald i Aarhus Kommune? Vi tog til Beder for at snakke skrald og sortering.

BEDER: I sorterer slet ikke? Jamen...

Avisens udsendte havde ikke regnet med at blive forbløffede, da vi tirsdag drog til til Beder Butikstorv for at spørge 10 tilfældige borgere om, hvordan det går med at sortere skrald i dag - fire-fem måneder efter, at sorteringen begyndte.

Men det var, hvad vi blev. Forbløffede, altså.

For 2 af de 10 familier, vi snakkede med, er slet ikke kommet i gang med at sortere endnu. De hælder stadig plasticflasker, blikdåser og andet affald, som kan genanvendes, i den grønne affaldsspand sammen med kartoffelskræller og æggeskaller. Hvorefter det hele sendes til forbrændingen. Mens den sorte spand til genbrugsskrald står gabende tom.

- Vi er ikke rigtig kommet i gang endnu, forklarede et ældre ægtepar, som ikke havde lyst til at få deres navn i avisen, lidt brødebetynget.

Det havde en cirka 40-årig mand, som vi også mødte på butikstorvet, heller ikke.

- Jeg føler, at jeg har fået en mangelfuld forklaring på, hvad formålet med sorteringen egentlig er, sagde manden. Med tilføjelsen:

- Jeg har på fornemmelsen, at AffaldVarme blander det sorterede affald sammen i én stor pærevælling efter, at vi borgere har sorteret skraldet. Det er jo spildt arbejde!

Masser af plastaffald

Spildt arbejde?

Lad os lige dvæle lidt ved den påstand, inden vi spørger videre på butikstorvet i Beder. Blander AffaldVarme virkelig det sorterede skrald sammen efter, at det er indsamlet?

Nej! Lyder den korte melding fra AffaldVarme.

Og så kan vi gå videre til et emne, som flere af de adspurgte borgere pegede på: De nye, sorte skraldespande er ikke store nok. Blandt andet ægteparret Niels Rasmussen og Lone Rasmussen fra Malling.

- Vi synes godt om at sortere. Men vi er noget chokerede over, hvor hurtigt den nye spand bliver fyldt med især plastaffald. Vi kunne godt have brug for en større spand eller hyppigere tømninger, lød det fra ægteparret.

Som det fremgår i en anden artikel her på siden, kan man købe sig fra problemet.

Det kan man ikke, hvad angår blødt plast.

- Jeg undrer mig over, at det bløde plast ikke kan genanvendes. Det burde det, mener Birgit Bjøreng fra Beder. Foto: Henrik Havbæk Madsen

Snavset emballage

Flere af de borgere, Stiften talte med på Beder Butikstorv, blandt andet Birgit Bjøreng, undrede sig over, at folie og yoghurtbægre og den slags skal brændes i stedet for at blive genbrugt.

- Min grønne skraldespand er jo næsten fyldt op med alle former for blødt plast. Det burde jo kunne genanvendes, sagde hun.

Også svaret på det kritikpunkt bringer vi et andet sted på siden.

Her kan vi også få en fornemmelse af, om andre har samme problemer som Ginette Wien fra Stavtrup, som forklarede, at det er svært at vænne sig til at rengøre snavset emballage. Som AffaldVarme "forlanger".

- Det er nok, fordi jeg er doven. Men det kan jo være et problem, hvis for mange er det.

Nu sorteres der løs i Aarhus: Større skraldespande, tak!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce