Ny æra for århusianske ishuse: Sigfreds kaffe og belgiske vafler ved Den Permanente

Hos ishuset ved Den Permanente kan man fra lørdag 12. januar få kaffe lavet af Thomas Sigfred og belgiske vafler med is. Det er det første af de ishuse, der har været strid om, der nu åbner med nyt koncept. Forpagter Henrik Mensch overtog driften efter nytår. Foto: Kim Haugaard

Ny æra for århusianske ishuse: Sigfreds kaffe og belgiske vafler ved Den Permanente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag åbnede det første af de århusianske ishuse med Henrik Mensch som forpagter. Ishuset ved Den Permanente åbnede med nyt koncept med belgiske vafler og kaffe lavet af Thomas Sigfred.

AARHUS: Uenighederne om ishusene i Aarhus fik en ende, da 2018 blev til 2019. Og et nyt år betyder nu nye koncepter i de århusianske ishuse.

Lørdag åbnede den ny forpagter, Henrik Mensch, ishuset ved Den Permanente med belgiske vafler med is og kaffe fra Sigfreds Kaffefabrik.

- Vi ville gerne noget andet og mere end det, der var tidligere. Så det her er første skridt,fortæller Henrik Mensch på åbningsdagen for det ny koncept.

Ishuset ved Den Permanente er det første af den række ishuse, som Henrik Mensch har overtaget driften af. Her har man udvidet sortimentet, så det ikke længere kun er pølser og mad, der skal i frituren, der er på menuen. I Ishuset ved Den Permanente har man udvidet menukortet og blandt andet lavet et samarbejde med Thomas Sigfred, der skal stå for kaffen.

- Det er et super interessant projekt, og det er fedt at få god kaffe ud, hvor folk er. Det kan kun blive en god tur i skoven eller ved vandet, siger Thomas Sigfred.

Lørdag åbnede ishuset ved Den Permanente med nyt koncept. Thomas Sigfred (tv.) står for kaffen, Henrik Mensch (i midten) er forpagter og Karina Kongsted (th.) er floor manager. De var alle at finde i ishuset på åbningsdagen lørdag. Privatfoto
Lørdag åbnede ishuset ved Den Permanente med nyt koncept. Thomas Sigfred (tv.) står for kaffen, Henrik Mensch (i midten) er forpagter og Karina Kongsted (th.) er floor manager. De var alle at finde i ishuset på åbningsdagen lørdag. Privatfoto

Kvalitetskaffe frem for friture

Om Thomas Sigfreds kaffe skal være at finde i alle de århusianske ishuse er endnu uvist, men det står klart, at der skal være kvalitetskaffe i de ishuse, Henrik Mensch forpagter. Og så kommer der også andre madvarer på menuen.

- Nogle kører nogenlunde, som de har gjort indtil videre med pølser og is. Og så giver vi toast en renæssance nogle steder, andre steder vil der være pizza i stenovn og sandwich. Vi vil også lave arrangementer i Ørnereden med helstegt pattegris, fortæller Henrik Mensch.

Ishuset ved Den Permanente er den første i rækken af ishuse, der åbner op med nyt koncept. Henrik Mensch regner også med at have Ørnereden klar til vinterferien.

- Tanken er, at ishusene ved Den Permanente og Ørnereden alle skal være åbne alle weekender hele året, ligesom Moesgård er det. Nu starter vi ved Den Permanente, og så har vi nok nogle testweekender ved Ørnereden, inden det går løs i vinterferien, fortæller Henrik Mensch.

Det er slut med pølser og mad, der skal i frituren hos ishuset ved Den Permanente. Thomas Sigfred står fra lørdag 12. januar for kaffen i ishuset. Privatfoto
Det er slut med pølser og mad, der skal i frituren hos ishuset ved Den Permanente. Thomas Sigfred står fra lørdag 12. januar for kaffen i ishuset. Privatfoto

Slagsmål om ishusene

Vejen mod de nye koncepter i de århusianske ishuse har ikke været uden bump. Frisko opsagde i november 2016 forpagterne af de 11 ishuse, men otte af dem nægtede at forlade salget af is, pølser og andre kioskvarer, fordi de mente, at Frisko løb fra et løfte ved at samle forpagtningen hos én person.

Ifølge de opsagte kioskmænd, som Århus Stiftstidende tidligere har skrevet, var de af Frisko lovet forsat forpagtning af ishusene efter indgåelse af en ny kontrakt mellem kommunen og isgiganten, og de nægtede derfor at aflevere nøglerne til ishusene. I den forbindelse lagde Frisko to retssager an, der omfatter samtlige otte eks-forpagtere.

Kort før nytår indgik de opsagte forpagtere og Frisko under koncernen Unilever imidlertid forlig i sagen. I forbindelse med det indgåede forlig blev retssagerne indstillet. Samtidig blev det aftalt, at den ny forpagter, Henrik Mensch, skulle overtage driften fra 1. januar 2019. Lørdag 12. januar kunne han så åbne ishuset ved Den Permanente som det første med nyt koncept.

Det meste af ishuset ser ud, som det plejer. Men en ny forpagter har overtaget driften, og Thomas Sigfred står nu for kaffen ved Den Permanente. Foto: Kim Haugaard
Det meste af ishuset ser ud, som det plejer. Men en ny forpagter har overtaget driften, og Thomas Sigfred står nu for kaffen ved Den Permanente. Foto: Kim Haugaard

Ny æra for århusianske ishuse: Sigfreds kaffe og belgiske vafler ved Den Permanente

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce