Ny aftale: Aarhus-virksomhed laver 2,8 millioner danskeres patientjournaler

Forleden underskrev regionsrådsformand Ulla Astman og direktør for Systematic Michael Holm en kontrakt, hvori softwarevirksomheden Systematic forpligter sig til at levere den elektroniske patientjournal (EPJ) til samtlige hospitaler i Region Nordjylland. PR-foto

Ny aftale: Aarhus-virksomhed laver 2,8 millioner danskeres patientjournaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Systematic i Aarhus er valgt som leverandør af elektronisk patientjournal til Region Nord. Tre ud af Danmarks fem regioner har nu valgt Systematic som leverandør af den elektroniske patientjournal.

AARHUS: Den århusianske softwarevirksomhed, Systematic, står nu bag 2,8 millioner danskeres patientjournaler. Det sker, efter virksomheden lavede en aftale med Region Nordjylland.

I forvejen står virksomheden bag Region Syddanmark og Region Midtjyllands journaler.

Systematic forpligter sig nu til at levere den elektroniske patientjournal (EPJ) til samtlige hospitaler i Region Nordjylland. Med den nye aftale vil hele Vestdanmark være fælles om at have valgt Systematic som leverandør.

- Vi har i forvejen et særdeles godt samarbejde med Region Nordjylland, og vi ser det som en stor anerkendelse, at vi nu får mulighed for at udbygge vores samarbejde til også at omfatte den fulde elektroniske patientjournal, siger Michael Holm, Systematics grundlægger og adm. direktør.

Fakta
Columna Clinical Information System består af fem moduler, som tilsammen danner en komplet klinisk it-arbejdsplads, der effektivt understøtter de sundhedsprofessionelles arbejde

Læger, sygeplejersker og sekretærer får i systemet overblik over patientens sundhedstilstand. Systemet understøtter det sundhedsfaglige personale i at håndtere patientrelaterede opgaver for eksempel planlægning af pleje, medicinering, booking af operationer og undersøgelser på tværs af afdelinger og hospitaler, svar på undersøgelser og prøver

Samtidig understøtter det opsamling af administrative patientdata, som skal anvendes regionalt og nationalt. Her er brugerne:

Region Nordjylland Indbyggere i regionen: ca 590.000. I alt 13 behandlingssteder, fordelt på 3 sygehusenheder: o Aalborg universitetshospital o Regionshospital Nordjylland o Psykiatrien Nordjylland Brugere af EPJ: 13.000

Region Midtjylland Indbyggere i regionen: ca 1.320.000 I alt 18 behandlingssteder, fordelt på 7 sygehusenheder: o Aarhus Universitetshospital o Hospitalsenhed Midt o Hospitalsenheden Vest o Præhospitalet (akut indsats før indlæggelse) o Regionshospitalet Horsens o Regionshospitalet Randers o Psykiatrien i Region Midtjylland Brugere af EPJ: 23.000

Region Syddanmark Indbyggere i regionen: ca 1.220.000 I alt 13 behandlingssteder, fordelt på 5 sygehusenheder: o Odense Universitetshospital o Sygehus Lillebælt o Sydvestjysk Sygehus o Sygehus Sønderjylland o Psykiatrien i Region SyddanmarkBrugere af EPJ 22.000

Option i kontrakten

Cirka 13.000 nordjyske læger, sygeplejersker, sekretærer og øvrigt sundhedspersonale kommer i fremtiden til at anvende Columna, som den elektroniske patientjournal hedder, hver dag på regionens 12 behandlingssteder - herunder Aalborg Universitetshospital.

- Der er brug for en ny EPJ, som er mere fleksibel, giver mulighed for mobilløsninger og som lettere integrerer med telemedicinske løsninger og andre af nutidens krav til en moderne platform for sundheds-it. Det får vi med denne løsning, siger Klaus Larsen, it-direktør i Region Nordjylland.

Regionen har benyttet sig af en option i den kontrakt, som Region Syddanmark indgik med Systematic i 2018, hvilket gør det muligt for regionen at vælge samme løsning som Syddanmark.

Michael Holm forudser et øget praktisk og strategisk samarbejde mellem de vestdanske regioner, som anvender Systematics EPJ-system.

- Der er klare fordele for de regioner, som har valgt vores system som det bærende element i deres sundheds-it. Først og fremmest fordi det er skabt i samarbejde med brugerne. Det er velafprøvet og det fungerer. Klinikerne på tværs af de tre regioner bliver brugere af den samme løsning, hvorved der er et stort potentiale for at udnytte synergier og samarbejde, siger Michael Holm.

Han ser et spændende perspektiv for de nordjyske kommuner i at indgå i samarbejde med regionens hospitaler omkring patientbehandling og -opfølgning, idet flere kommuner har valgt Systematics borgerjournalsystem, Cura, som sundhedsfaglig platform.

- Hvis man ønsker at dele data på tværs af sektorer kommuner og regioner imellem, er det også væsentligt lettere, da systemerne i sin grundstruktur er fælles, og udvekslingsformaterne allerede er på plads, forklarer Michael Holm.

Det forventes, at Region Nordjyllands klinikere kan tage deres nye elektroniske patientjournalsystem i brug i efteråret 2021.

Ny aftale: Aarhus-virksomhed laver 2,8 millioner danskeres patientjournaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce