Ny ejer sætter sig på lufthavnens bestyrelse

Aarhus Airport skal være østjydernes foretrukne port til resten af verden. Det er budskabet fra lufthavnens nye bestyrelse, der vil sende passagertallet kraftigt i vejret. Pressefoto

Ny ejer sætter sig på lufthavnens bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Stausholm bliver næstformand i Aarhus Airport A/S, mens hans økonomidirektør bliver ny formand.

AARHUS/TIRSTRUP: Den nye private investor i Aarhus Airport A/S, Jens Stausholm, sætter sig tungt på bestyrelsen i lufthavnen.

Da Aarhus Kommune og Syddjurs og Norddjurs kommuner for kort tid siden udvidede aktiekapitalen og gav aktier for aktier for 30 mio kr. til Jens Stausholms selskab Staus A/S var løftet samtidig, at han fik to poster i bestyrelsen, herunder formandsposten. Og da der skal et flertal på fire til afgørende beslutninger i bestyrelsen, har Jens Stausholm det sidste ord.

Posten som bestyrelsesformand har han valgt give til sin økonomidirektør Peter V. Ekstrøm.

Jens Stausholm selv bliver næstformand og dermed er bestyrelsen i Aarhus Airport nu på plads og har direkte kurs mod en tredobling af passagertallet.

Om fem år skal passagertallet i Aarhus Airport være på 1,5 millioner, lyder ambitionen hos den nye bestyrelse, der dermed vil tredoble passagertallet i den østjyske lufthavn.

- Aarhus Airport har langt flere potentielle passagerer tæt på sig end nogen anden lufthavn i Jylland. Derfor skal vi sikre, at lufthavnen i Aarhus bliver østjydernes foretrukne lufthavn og korteste vej fra bopæl til resten af verden. Det kræver en kompetencestærk bestyrelse med den rette erfaring og de rette relationer, og den er nu sat med Peter V. Ekstrøm i spidsen, siger Jens Stausholm.

Ny bestyrelse
Bestyrelsesmedlemmerne i Aarhus Airport er nu:Formand Peter V. Ekstrøm, CFO i JS/World Media og Staus A/S

Næstformand Jens Stausholm, CEO og ejer i JS/World Media og Staus A/S

Jens Blomgreen Hansen, partner og advokat hos Kromann Reumert

Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus

Bente H. Steffensen, tidligere direktør i Erhverv Aarhus

Medarbejderrepræsentanter:

Verner Lau Møller, Lufthavnsoperatør

Torben Andreasen, Lufthavnsoperatør

Claus Christensen, Duty Manager

Lene Gravesen Jensen, Vagtplanlægger

Høje mål for vækst

Ved aktieudvidelsen udtalte han, at hans mål er at overtage hele lufthavnen over tid. Han er da også sikret en forkøbsret på de de øvrige aktier.

Den nye formand, Peter V. Ekstrøm, er koncern-CFO i JS/World Media og i Staus A/S, som foretager koncernens investeringer.

Staus A/S investerede sammen med Aarhus Kommune, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune for nylig i alt 130 millioner kroner i at udvikle Aarhus Airport. Over de kommende ti år skal kapitalindsprøjtningen blandt andet udmøntes i øget passagertal, ruteudvidelse og vækst.

Ved kontinuerligt at udvikle lufthavnens udenrigsruter planlægger lufthavnsbestyrelsen i første omgang at hæve passagertallet til 1,5 millioner i løbet af de næste fem år.

Målsætningen er samtidig, at passagertallet om ti år er vokset til 2,5 millioner. Et realistisk sigte, men også et sejt træk, mener bestyrelsesformanden.

- Flybranchen er uforudsigelig, og vi kan møde turbulens undervejs, men vi har en langsigtet og præcis strategi for, hvordan vi vil udvikle vores fantastiske lufthavn de næste ti år. Derfor ryster vi ikke på hånden, siger Peter V. Ekstrøm, der i arbejdet med lufthavnen også vil skele til indsatsen fra den tidligere bestyrelse.

Næstformand og medejer Jens Stausholm tilføjer:

- Der er lagt en fantastisk indsats i lufthavnen, som vi ser frem til at tage til helt nye højder i strategisk samarbejde med ejer-kommunerne.

Ny ejer sætter sig på lufthavnens bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce