Ny køreplan for letbanen udsat i fire uger

Trængsel på Aarhus H. En planlagt køreplansændring bliver udskudt i fire uger. Foto: Flemming Krogh

Ny køreplan for letbanen udsat i fire uger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midttrafik venter med at justere køreplanen indtil usikkerheden omkring banens drift på grund af løvfald er overstået.

AARHUS: Mandag 29. oktober meldte Midttrafik ud, at køreplanen for togene på Aarhus Letbane ville blive justeret fra 10. november. Nu meddeler Midttrafik imidlertid, at justeringen først kommer 8. december.

- Vi har ændret datoen fra 10. november til 8. december, fordi vi gerne vil være sikre på at komme over en periode med ustabil drift som følge af løvfald og reducerede køreplaner, forklarer Midttrafik i en pressemeddelelse.

Den nye køreplan gør turen fra Aarhus H til Odder to minutter længere, mens turen den anden vej ikke forlænges. Samtidig bliver turen på strækningen mellem Aarhus H og Lisbjergskolen et minut kortere i begge retninger.

Årsagen til ændringen er overfyldte tog og behov for mere stabil drift på strækningen mod Odder.

Ekstra afgange

Samtidig indsættes der ekstra morgenture fra Aarhus H mod Universitetshospitalet. Afgangene klokken 7.20 og 7.50 kommer fra Odder og er godt fyldt op af kunder, der skal med videre.

Kunder, der stiger på letbanen på Aarhus H, kan derfor glæde sig til de to ekstra afgange i køreplanen klokken 7.17 og 7.47. Tanken er, at de nye afgange medtager kunderne fra Aarhus H, inden letbanen fra Odder ankommer. De nye afgange passer med mødetider på Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet, hedder det i pressemeddelelsen.

Letbanen har den seneste tid været ramt af forsinkelser og aflysninger som følge af fedtede skinner på grund af løvfald og regn. I fem dage kørte der således færre tog på strækningen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet, ligesom passagerer til og fra Odderbanen skulle skifte tog på Aarhus H. Onsdag 31. oktober meddelte Midttrafik dog, at køreplanen var tilbage på fuld styrke.

Ny køreplan for letbanen udsat i fire uger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce