Nye tider: De unge rykker ind i det gamle teater

Den Uendelige Historie var fortryllende og blev topscorer blandt forestillingerne. Foto: Axel Schütt

Nye tider: De unge rykker ind i det gamle teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Målrettet indsats gør unge til største gruppe blandt publikum.

AARHUS: I det gode, gamle traditionelle teater i Aarhus kommer naturligvis kun et ældre publikum ...

... det er måske den forestilling, vi har. Og engang var den rigtig.

Men sådan er det ikke mere. Mange børn og unge kommer nemlig i det 118 år gamle Aarhus Teater.

En ny opgørelse, som teatret selv har lavet for sæsonen 2018-19, viser, at næsten 40 procent af dem, der sætter sig på sæderne i de fire sale, er børn og unge, og samlet set er de den største gruppe blandt publikum.

Samtidig er det samlede antal tilskuere for sæsonen ni procent over budget (105.868), men dog mindre end rekordsæsonen 2017/18 på grund af ombygning af Store Scene. Tilmed er hver tredje publikummer under 25 år.

Forklaringen på ændringen er, at Aarhus Teater i fire år har haft et særligt fokus på børn og unge. I 2015 udgjorde den unge målgruppe knap 25 procent af det samlede publikum, og i dag er hver tredje af teatrets publikum under 25 år.

Den markante udvikling skyldes en målrettet indsats mod skoler, familier og de svære "løssalgsunge" for at gøre teatret attraktivt.

En effektiv billetprispolitik (65 kroner til alle forestillinger), et relevant repertoire og en professionel læringsafdeling, der årligt er i kontakt med omkring 4.000 børn, unge, lærere og forældre, er de tre primære grunde til, at 39.050 børn, unge og studerende fandt vej til billetlugerne i sæson 2018/19, mener teatret.

- Det er meget glædeligt, at hver tredje af vores publikum nu er under 25 år. Det har været en central del af vores publikumsstrategi at øge de unges interesse for Aarhus Teater. Det ser nu ud til at lykkes, og det giver mig grund til at være optimistisk på teatrets vegne i forhold til et stort fremtidigt publikum, siger direktør Allan Aagaard i en pressemeddelelse.

Den Uendelige historie trak flest
Det samlede antal besøgende i sæson 2018/19 var 105.868 mod 116.805 i sæsonen før. Faldet skyldes en markant afkortning af (høj)sæsonen, hvor det ikke var muligt at spille i august, september og oktober på grund af en omfattende ombygning af Aarhus Teaters Store Scene.Sæsonens højdespringere på billetsalg var familieforestillingen Den uendelige historie (26.816), genopsætning af Reumert-vinderen Erasmus Montanus (17.881), glamrockmusicalen The Rocky Horror Show (16.411) og dramatiseringen af Johs. V. Jensens roman Kongens Fald (14.268) - alle på Store Scene.

På den næststørste scene Scala var det sådan: Soyas klassiker Parasitterne (8.045) og Lars von Triers Dancer in the Dark (7.094).

På de små scener var der særlig rift om det nyskrevne stykke Audition (1.584) og Sarah Kane-nyklassikeren 4:48 Psychosis (1.141). Sidstnævnte var Reumert-nomineret i kategorierne Årets Skuespil, Årets Kvindelige (Mette Døssing) og Årets instruktør, som blev vundet af Aarhus Teaters husinstruktør Sargun Oshana.

Nye tider: De unge rykker ind i det gamle teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce