Nyt Psykiatriens Hus mangler penge til driften

Marselisborg Centret i P. P. Ørums Gade kommer næste år også til at rumme et Psykiatriens Hus. Arkivfoto: Axel Schütt

Nyt Psykiatriens Hus mangler penge til driften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rådmanden for Sociale forhold og Beskæftigelse appellerer til Aarhus Byråd om at finde penge til at dække driften af et Psykiatriens Hus i Aarhus.

AARHUS: Aarhus Byråd står med en gevaldig udfordring, hvis man vil følge sin egen beslutning til dørs om at etablere et Psykiatriens Hus i Aarhus. For der er ganske enkelt ikke afsat nær nok penge til driften af det nye hus.

Derfor kommer rådmanden for Sociale forhold og Beskæftigelse, Kristian Würtz, med en appel til Aarhus Byråd om at skaffe yderligere driftsmidler.

- Sidste år vedtog byrådet Psykiatriens Hus, fordi det er den helt rigtige løsning for nogle af de mennesker, der har brug for både regionens behandlingstilbud og kommunal støtte og vejledning. Derfor appellerer jeg også til, at partierne vil følge projektet til dørs med yderligere driftsmidler, siger Kristian Würtz (S).

Byrådet vedtog 1. november 2017 at man ville etablere et Psykiatriens Hus i samarbejde med Region Midtjylland. Huset skal placeres i bygninger ved Marselisborg Centret på P.P. Ørums Gade 11.

Psykiatrisk hjælp
Aarhus Kommunes socialpsykiatriske indsats består af:Bostøtte til cirka 2.000 borgere i eget hjem. Bostøtten hjælper borgerne med at håndtere deres sygdom og hverdag.

Botilbud til borgere, der er for syge til at bo i eget hjem, men ikke har behov for indlæggelse til psykiatrisk behandling.

Opsøgende indsats for borgere, der ikke får den rette hjælp.

Aktivitetstilbud og kompenserende specialundervisning for voksne.

Syv millioner mangler

Den samlede udgift ved etableringen er på 16,5 mio. kr. De penge er hjemme gennem et sammenskudsgilde fra staten, regionen og kommunen.

Tilbage står så den årlige driftsudgift af Psykiatriens Hus, som efter planen skal åbne 1. februar 2019. Her mangler stadig syv ud af 12 millioner kroner, og samtidig er kommunen på vej ind i en stor sparerunde.

- Mennesker med psykisk sygdom er under pres over hele linjen. Det gælder på hospitaler, de kommunale bosteder og i støtten i eget hjem. I Aarhus har vi brug for at styrke hjælpen til de borgere, der får bostøtte derhjemme eller bor på vores socialpsykiatriske bosteder. Heldigvis har mange af byrådets partier socialpsykiatrien med i deres budgetforslag. Det tyder på, at der er politisk vilje til at styrke området, siger Kristian Würtz.

I Udsatterådet i Aarhus er man meget bekymret:

- Rådet finder det ikke hensigtsmæssigt, hvis den manglende finansiering skal findes indenfor de eksisterende tilbud til psykisk syge og mennesker med sociale problemer i øvrigt, skriver Udsatterådet i et høringssvar til Byrådet.

Nyt Psykiatriens Hus mangler penge til driften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce