Nyt alternativ til højhus ved Systematic

Forslaget "De hængende haver".

Nyt alternativ til højhus ved Systematic

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÅBYHØJ: Når der mandag er foretræde i teknisk udvalg om lokalplan 1066, der vil muliggøre et højhus på 58 meter til firmaet Systematic i Åbyhøj, vil arkitekt Kjeld Ghozati og en beboergruppe fra Åbyhøj møde op med nye og alternative forslag til et højhus, der kan give firmaet Systematic de samme kvadratmeter og endda mere.

Århus Stiftstidende beskrev søndag 4. marts Ghozatis alternative forslag til et højhus med navnet "de hængende haver". Hertil svarede bygherren, Olav de Linde, at det ikke kunne lade sig gøre rent teknisk. For det nuværende byggeri er ikke piloteret til at bygge flere etager ovenpå.

Ganske vist havde ejeren i 2007 og 2009 søgt kommunen og fået byggetilladelse til at bygge en ny etage ovenpå, men Olav de Linde forklarede avisen, at det kun var på en mindre del af virksomheden.

- Men det er urigtigt, at det kun var på en mindre del, mener Tommy Jervidal, der er formand for Foreningen Bevar Den Grønne Kile, og forklarer:

- Olav de Linde søgte og fik i 2009 en byggetilladelsen til at lægge en etage ovenpå hovedbygningen - samt til at opføre en femetagers ekstra tilbygning. Det vil vi naturligvis fremføre til foretræde for teknisk udvalg.

De Linde valgte ikke at gennemføre byggeriet, men er siden kommet med højhusforslaget.

Med hjælp fra Kjeld Ghozati medbringer beboergruppen to nye og redigerede alternativer til et højhus.

- Det ene er med en let penthouse-etage ovenpå alle nuværende bygninger samt en ny længe med tre etager og en penthouse-etage. Det vil give 9.000 kvadratmeter. Det andet forslag er en ny længe i fem etager, som alene vil give de ønskede 7.500 kvadratmeter, forklarer Kjeld Ghozati.

Nyt alternativ til højhus ved Systematic

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce