Nyt ansøgningsboom på Aarhus Universitet

Der er stadig ledige pladser at finde på Aarhus Universitet. Foto: Martin Ballund.


Nyt ansøgningsboom på Aarhus Universitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Universitet kan igen i år melde om rekord i antallet af ansøgere. Mere end 22.500 har søgt ind.

Aarhus Universitet kommer til at optage endnu flere studerende næste år end nogensinde før.

Både i 2009 og 2010 blev der sat rekord i antallet af nye bachelorstuderende, og i år har universitetet fået 12 procent flere ansøgere end i fjor.

I alt har universitetet modtaget mere end 22.500 ansøgninger, heraf har ca. 8.700 søgt ind på Aarhus Universitet som 1. prioritet, fortæller universitetet i en pressemeddelelse.

Ansøgerne har fordelt sig bredt på universitetets 91 uddannelser.

»Vi kommer til at optage flere studerende end tidligere, fordi der særligt er stor søgning til en række andre fag end de populære som medicin, psykologi, statskundskab og jura, hvortil søgningen har stabiliseret sig«, siger rektor for Aarhus Universitet Lauritz B. Holm-Nielsen.

Sprog har støtte interesse

Ansøgertallet er især gået frem på det humanistiske og naturvidenskabelige felt med stigninger på henholdsvis 30 og 20 procent. Der er en samlet stigning på de samfundsvidenskabelige uddannelser på godt 7 procent og et mindre fald på det sundhedsvidenskabelige område, hvor der er færre svenske ansøgere end tidligere år.

På det humanistiske område er det især sprogfagene, der har fået markant flere ansøgninger i år. Det er blandt andet nyere sprog- og kulturstudier som kinastudier, brasiliansk, arabisk sprog og kultur, moderne indisk samt russisk, som har stor fremgang.

Antropologi er årets helt store højdespringer med en stigning i ansøgninger totalt på knap 85 procent.

Inden for de naturvidenskabelige fag er der, som det har været tendensen i en del år efterhånden, generel fremgang. Matematik-økonomi, jordbrug, fødevarer og miljø, medicinalkemi, it, nanoteknologi, datalogi, kemi og biologi har alle fremgang i ansøgninger på over 20 procent, og mange af dem ligger højt i andelen af 1. prioriteter.

Nyt ansøgningsboom på Aarhus Universitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce