Nyt syn på Aarhus: Tivoli får to 100 meters svævebaner

Den ene svævebane skal gå fra tårnets top og nogenlunde til det sted, hvor direktør Henrik Ragborg Olesen står. Foto: Axel Schütt

Nyt syn på Aarhus: Tivoli får to 100 meters svævebaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store krav til sikkerhed forsinker de nye forlystelser, men de kommer, og Skytower vil tilbyde tandemspring.

AARHUS: To 100 meter lange svævebaner er på vej som nye oplevelser i Tivoli Friheden. Egentlig skulle de være sat op i dette efterår, men omfattende krav til sikkerhed gør, at de først kommer senere.

- Begge skal udgå fra Skytower, det 45 meter høje tårn, som publikum falder ned fra i et frit fald på 30 meter. Svævebanerne kører ikke hurtigt og er ikke en oplevelse af voldsom karakter, men en panorama-oplevelse. De giver et flot blik over omgivelserne, siger direktør i Tivoli Friheden, Henrik Ragborg Olesen. Han tilføjer, at publikum kan køre både op og ned med svævebanerne.

- Et tysk firma laver banerne for os, og fordi sikkerhedskravene er så store - og heldigvis for det - har det trukket længere ud, end producenten havde regnet med. Banerne er ikke en hyldevare, men lavet specielt til os, og også derfor tager det tid. Måske når vi ikke at få banerne sat op i år. Men de kommer, siger Henrik Ragborg Olesen, der ser dem som spændende og helt anderledes oplevelser for publikum.

Svævebanerne kører ikke hurtigt og er ikke en oplevelse af voldsom karakter, men en panorama-oplevelse.
Henrik Ragborg Olesen, direktør i Tivoli Friheden
Sådan her kan det komme til at se ud. Animation: Tivoli Friheden
Sådan her kan det komme til at se ud. Animation: Tivoli Friheden

Glas i bunden af tårnet

Skytower har i øvrigt fået ny bund af glas på toppen - sådan som mange kender det fra Salling Rooftop, hvor folk kan gå ud over Søndergade og få et gys ved at kigge ned - hvis de tør. Tilsvarende oplevelse kan man nu også få i Skytower, der i øvrigt også begynder med tandemspring samtidig med svævebanerne. Det vil sige, at to personer kan opleve det frie fald samtidig.

- Glasbunden er lavet i forbindelse med en omfattende renovering af Skytower, der blandt andet er blevet malet. Det var i den forbindelse, vi opdagede, at der var andre muligheder med tårnet, og det blev til svævebanerne og tandemspring, siger Henrik Ragborg Olesen.

Den ene svævebane vil gå hen over søen med motorbådene og slutte på området mod hovedindgangen. Den anden slutter ved springvandet, der er cirka midt i parken.

Tivoli, der har haft stort besøg i år på grund af det gode vejr, har nu kun åbent i weekenderne. Omkring efterårsferien åbner parken igen dagligt med halloween, og midt i november åbner det store julemarked, som sidste år trak flere end 100.000 gæster.

Fed Fredag har haft kæmpebesøg. På fredag synger Marie Key, 31. august Alex Vargas og 7. september Magtens Korridorer.

Nyt syn på Aarhus: Tivoli får to 100 meters svævebaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce