Nyt vildmarksbad på vej: Vinterbadning skal skabe fællesskaber

Til næste år får Fristedet Skæring et vildmarksbad og en sauna ved siden af badebroen. På den måde får flere - forhåbentligt - lyst til at vinterbade. Foto: Thorbjørn Wangen

Nyt vildmarksbad på vej: Vinterbadning skal skabe fællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt vildmarksbad med saunahus står - forhåbentligt - klar ved Fristedet Skæring i starten af det nye år.

SKÆRING: I starten af det nye år åbner Fristedet Skæring et vildmarksbad med tilhørende saunahus.

De nye faciliteter skal give sårbare grupper, foreninger og lokale mulighed for at vinterbade i de kolde måneder og være en del af det fællesskab, der forhåbentligt opstår.

Projektet er kommet i stand med 130.000 kroner i støtte fra Nordea-fonden, og i Fristedet Skæring er man meget glad for, at give folk en mulighed for at opleve at vinterbade - og for at være en del af et fællesskab.

- Vi er meget glade for, at Nordea har foræret os penge til projektet. Nu kan vi bruge badebroen i højere grad hele året og flere får mulighed for at få oplevelsen af at vinterbade, siger Jan Radzewicz, formand for bestyrelsen for Fristedet Skæring, i en pressemeddelelse.

Fakta: Fristedet Skæring og Nordea-fonden
  • Fristedet Skæring blev renoveret i 2006 med handicapvenlige forhold - ude som inde. Der er åbent for alle og hele året og plads til 27 overnattende gæster.
  • Fristedet udlånes til foreninger, klubber, råd og pårørende med tilknytning til Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommunes lokalcentre kan bruge Fristedet til dagsudflugter eller ferieophold med brugerne.
  • Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål. Hvert år uddeler fonden ca. 500 mio. kr. til projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.
  • Med kystpuljen uddeles i 2018 50 millioner kroner til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.
Fristedet udlånes til foreninger, klubber, råd og pårørende med tilknytning til Sundhed og Omsorg. Nu får stedet et vildmarkbad og en sauna i umiddelbar nærhed af badebroen.  Foto: Thorbjørn Wangen
Fristedet udlånes til foreninger, klubber, råd og pårørende med tilknytning til Sundhed og Omsorg. Nu får stedet et vildmarkbad og en sauna i umiddelbar nærhed af badebroen. Foto: Thorbjørn Wangen

Nye faciliteter skal skabe fællesskaber

Planen er, at det nye vinterbadested skal stå klar i starten af 2019.

Udover de allerede faste brugere af Fristedet, er det hensigten, at lokalsamfundet i og omkring Skæring og foreninger i Aarhus også skal have glæde af både sauna og vildmarksbad.

- Der er mange forskellige grupper og sårbare borgere, som vil kunne få stor glæde af en sauna som en hyggeaktivitet. Det kræver ikke andet end, at de skal holde kulde og varme ud og ellers bare være sammen med andre, siger Jan Radzewicz.

Fristedet Skæring er et ud af i alt fire frivillighuse i Aarhus, der primært er drevet af frivillige kræfter. De nye badefaciliteter er et forsøg på at understøtte flere fællesskaber, og det roser Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg:

- Det er fantastisk. Takket være støtten og de frivillige kræfter, bliver der nu skabt nye muligheder for fællesskaber i Skæring.

Nyt vildmarksbad på vej: Vinterbadning skal skabe fællesskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce