Ørreden er tilbage i Giber Å


Ørreden er tilbage i Giber Å

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Kommune har restaureret sideløbet til Giber Å, så der igen trækker havørreder op.

Ørrederne er tilbage i Giber Å. Efter en større restaurering af vandløbet kaldet Hovedgrøften, der er et tilløb til Giber Å er havørrederne vendt tilbage og kommunen har nu registeret mere end 20 gydebanker.

Det er Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, der i sommeren 2014 har restaureret vandløbet, der løber gennem Beder by.

Hovedgrøften er gået fra at være et kanaliseret vandløb uden nævneværdig fiskebestand, til at være et vandløb, der slanger sig gennem landskabet.

Derudover har man tilført fysisk variation som eksempelvis grus og sten. Samtidigt er forhindringer ryddet af vejen således at fiskene kan trække ind i vandløbet ude fra Aarhus Bugten.

Og allerede nu er der altså gode resultater, melder kommunen. Da ørrederne gyder helt ind i januar, kan der sagtens nå at komme flere til end de nuværende 20 gydebanker.

Teknik og Miljøs erfaringer med det succesfulde besøg af havørreder er, at det med beskedne midler er muligt at genskabe bæredygtige vandløb til gavn for dyr og planter, både i og langs med vandløbene, og til samtidig glæde for de mange mennesker, der herved får naturoplevelser på tæt hold.

Se Aarhus Kommunes video herunder og få et førstehåndsindtryk fra åen inklusiv en snak med en af slutbrugerne af Hovedgrøften:

Ørreden er tilbage i Giber Å

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce